Notes de premsa
La Regidoria d’Empresa i Ocupació fa una primera jornada amb les empreses dels Polígons d'Activitat Econòmica de la ciutat
Els primers resultats de l’estudi de necessitats dels Polígons d'Activitat Econòmica (PAE) de Reus, impulsat per la Regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus i l’IMFE Mas Carandell, s0han presentata quest dijous, 7 de juliol. En aquesta sessió de treball s’ha fet retorn de la informació obtinguda a les empreses dels polígons, les principals associacions empresarials i també àrees tècniques municipals, i s’han proposat grups de treball per temàtiques concretes com ara la mobilitat als polígons.
Els resultats són fruit d’un procés d’anàlisi en modalitat d’enquesta en línia i també de 24 d’entrevistes qualitatives en profunditat a diverses empreses dels PAE. Les conclusions principals derivades d’aquest procés de recollida de necessitats són que les temàtiques que més preocupen a les empreses dels polígons són les relacionades amb la circulació, la senyalització i la seguretat viària en els accessos. També la gestió i recollida de residus i papereres. I de forma especial el transport i la mobilitat.
De l’estudi també se’n deriva que les principals prioritats de les empreses en el marc de la seva activitat són l’eficiència energètica, la millora de la capacitat productiva, la gestió del talent i la incorporació de nous perfils laborals, així com també la transformació digital.
Pel que fa als propers passos, el que s’ha acordat avui és crear dos grups de treball implicant empreses, associacions i administracions, així com altres agents que es pugui considerar oportú d’integrar segons cada tema. El primer grup de treball girarà entorn a la mobilitat als polígons, tant per a les persones com les mercaderies, i iniciarà els treballs després de l’estiu. El segon serà la creació d’un grup impulsor de millora als polígons, que treballarà durant els propers mesos les diverses prioritats establertes.
Aquest estudi ha permès tenir una visió actualitzada de les empreses en relació a la capacitat de millora dels serveis als polígons industrials de la ciutat i suposa l’inici d’un treball conjunt entre teixit empresarial i consistori. Els resultats obtinguts s’incorporen als plans d’acció de les diverses àrees municipals implicades i, s’aniran concretant en funció de la disponibilitat dels recursos tècnics i materials.