Notes de premsa
La sensibilització als centres educatius de Reus, protagonista en la Setmana Internacional del Compost
Més d'un centenar de joves de la ciutat de Reus han participat en els tallers de gestió del compost impulsats per la Fundació Formació i Treball, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat, en el marc de la campanya "La Setmana Internacional del Compost ve amb regal". Una iniciativa que ha consistit en fer lliurament de kits per fer bombes de flors a un total de 12 escoles i instituts de la ciutat de Reus.
Les bombes de flors són boletes fetes amb argila, compost i llavors, que es deixen assecar i es poden llançar o deixar a qualsevol lloc amb terra i, si es mantenen prou humides, floreixen al cap de poques setmanes. Una mescla feta amb el compost produït a la planta de compostatge que l'entitat gestiona al Parc de la Torre d'en Dolça en Vila-seca.
També s’ha fet un taller al centre escolar La Vitxeta, on més de 50 alumnes de primària van veure de manera pràctica des de la gestió de separació de la fracció orgànica, a les diferents fases de maduració del procés de compostatge fins als beneficis del seu ús a la natura.
El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio, ha posat de manifest la importància de les accions d’educació ambiental que es porten a terme a les escoles ”per transmetre coneixements i ensenyaments pel que fa a la protecció del nostre entorn natural i que són claus per al canvi de paradigmes” i ha recordat que la regidoria també impulsa un programa d’educació ambiental a les escoles per promoure aquest canvi social.
Festa del compost
També en el marc de la Setmana Internacional del Compost unes 380 persones van participar el dissabte 3 en la jornada de sensibilització organitzada per la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat a la Plaça Prim, on es van repartir més de 340 cubells reixats, informació sobre el compostatge, un espectacle de màgia familiar i es van portar a terme diversos tallers, com el de fer bombes de flor on hi van participar més de 40 joves. Un taller manual en el qual van poder aprendre com utilitzar el compost i la seva importància en el creixement saludable de les plantes.
L’acció va tenir molt bona acollida i els assistents van manifestar interès en aclarir els seus dubtes sobre la separació dels residus orgànics i per aconseguir material de suport com cubells i bosses compostables.