Notes de premsa
La xarxa Wi-Fi gratuïta, disponible en 12 equipaments públics
="contingut">Dotze equipaments públics ja disposen de vint punts d’accés gratuït a la xarxa Wi-Fi després que hagi finalitzat la prova pilot a la Biblioteca Central Xavier Amorós. La connexió a Internet a través de la xarxa WiFi_Reus es pot fer des de qualsevol equip portàtil amb tecnologia Wi-Fi durant l’horari d’obertura dels equipaments. L’accés al servei és nominal, per això els usuaris han de registrar-se prèviament.
Dotze equipaments públics ja disposen de vint punts d’accés gratuït a la xarxa Wi-Fi després que hagi finalitzat la prova pilot a la Biblioteca Central Xavier Amorós. La connexió a Internet a través de la xarxa WiFi_Reus es pot fer des de qualsevol equip portàtil amb tecnologia Wi-Fi durant l’horari d’obertura dels equipaments. L’accés al servei és nominal, per això els usuaris han de registrar-se prèviament.
L’objectiu de la xarxa Wi-Fi municipal és permetre la navegació per Internet a qualsevol ciutadà des del seu dispositiu portàtil (ordinador portàtil, PDA, telèfon mòbil...) a través de punts d’accés que donen cobertura dins un radi d’entre 20 i 50 metres en espais tancats. L’ample de banda que s’ofereix en tots els equipaments és de 256 Kbps per a descàrregues i de 128 Kbps per a càrregues. No obstant això, no es considera part del servei poder realitzar descàrregues de fitxers amb P2P, telefonia IP i videoconferències.
Per accedir a la Xarxa via Wi-Fi en les instal·lacions municipals, cal sol·licitar el tiquet d’usuari en qualsevol dels equipaments habilitats per disposar d’una clau d’entrada. Des del moment que activa la seva clau, l’usuari pot navegar amb accés des de la xarxa WiFi_Reus durant tres mesos; després ha de sol·licitar un altre tiquet.
El servei WiFi_Reus es dóna en espais tancats d’edificis públics municipals, de forma gratuïta i amb limitació de la velocitat de servei, d’acord amb la normativa vigent. El desplegament del WiFi_Reus s’ha fet d’acord amb la normativa, respectant el lliure mercat de les telecomunicacions, la no competència deslleial i la no distorció d’aquest sector. Per aquest motiu, no és possible que una administració presti el servei en edificis i zones residencials.
Ara per ara, els punts d’accés es troben als següents edificis:
- Arxiu municipal: 1
- Aules de formació de l’IMFE: 3
- Biblioteca Central Xavier Amorós: 2
- Centre Cívic Ponent: 1
- Centre Cívic Mestral: 2 (1 al nou i 1 al vell)
- Centre Cívic Migjorn: 2
- Centre Cívic Mas Abelló: 1
- Centre Cívic Llevant 2
- Centre Cívic del Carme: 1
- Casal de les Dones: 1
- Casal de Joves: 3
- Hisenda municipal: 1
Properament, hi haurà més edificis amb punts d’accés Wi-Fi, com ara la Biblioteca Pere Anguera.
L’horari d’accés a la xarxa sense fils correspon a la cobertura horària de l’edifici on està ubicada:
- Arxiu. De dilluns a dijous, de 9 a 14 hores i de 15:30 a 18 hores, i divendres de 9 a 14 hores en horari d’hivern (d’octubre a maig). De dilluns a divendres de 8 a 15 hores de juny a setembre.
- Biblioteca Xavier Amorós. De dilluns a divendres de 10 a 20 hores. i dissabte, de 10 a 13:30 hores i de 17 a 20 hores, durant l’hivern. De dilluns a divendres, de 10 a 13:30 hores i dijous de 17 a 20 hores durant l’estiu (del 28 de juny al 12 de setembre).
- Centre Cívic Ponent. De dilluns a divendres, de 8 a 22 hores.
- Centre Cívic Mestral. De dilluns a divendres, de 8 a 22 hores.
- Centre Cívic Migjorn. De dilluns a divendres, de 8 a 22 hores.
- Centre Cívic Mas Abelló. De dilluns a divendres, de 8 a 22 hores.
- Centre Cívic Llevant. De dilluns a divendres, de 8 a 22 hores.
- Centre Cívic del Carme. De dilluns a divendres, de 8 a 22 hores.
- Casal de les Dones. De dilluns a divendres, de 8 a 22 hores.
- Casal de Joves. De dilluns a divendres, de 10 a 20 hores.
Reus, pionera en telecomunicacions
L’Ajuntament de Reus és pioner en serveis de telecomunicacions i una de les ciutats catalanes amb més fibra òptica municipal, que ha estat desplegant des de l’any 1997.
Així, l’ajuntament disposa de 70 centres públics connectats a la xarxa municipal corporativa, més de 40 quilòmetres de canalitzacions de telecomunicacions municipals i més de 430 quilòmetres de fibra òptica al municipi que li permet donar un servei de qualitat a la ciutadania des de qualsevol centre municipal.
També ha estat pioner en la implantació de serveis de telefonia IP des de l’any 2003, quan va obrir la Biblioteca Central Xavier Amorós, i actualment disposa de tots els serveis interns i d’atenció ciutadana pel canal telefònic amb tecnologia IP. Aquesta tecnologia permet la transmissió de veu i dades a través d’Internet i intranet, de manera que ha millorat la prestació del servei públic, ja que si falla alguna via, la informació es trasllada per recorreguts alternatius de la xarxa. A més, s’ha produït una reducció dels costos d’inversió i manteniment de les telecomunicacions perquè s’ha simplificat la infraestructura.