Notes de premsa

L'Ajuntament de Reus, capdavanter en l'aplicació de les noves tecnologies en l'àmbit dels serveis socials

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 17/10/2013
L'Ajuntament de Reus, capdavanter en l'aplicació de les noves tecnologies en l'àmbit dels serveis

Les regidories de Coordinació i Organització i de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, i l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (l’ICASS), organitzen aquest dijous 17 de setembre a Fira de Reus la Jornada «Noves Tecnologies TIC-Serveis Socials», dirigida a responsables polítics i tècnics de Serveis Socials i a les empreses prestadores del Servei d’Ajuda a Domicili d'arreu de Catalunya.

Es tracta de donar a conèixer l’experiència de l’ISAD, un aplicatiu innovador en la gestió dels Serveis d’Ajuda a Domicili (SAD) que mitjançant les noves tecnologies permet controlar en tot moment el procés d’atenció a les persones. Un sistema, pràctic, senzill i de gran utilitat.

Teresa Gomis, regidora de Coordinació i Organització ha afirmat: «L’estreta col·laboració dels equips de l’Ajuntament i la Generalitat ha estat clau en la implementació d’un projecte pilot que avui ja és una eina de treball efectiva a molts llocs de Catalunya. Una eina que facilita la feina dels professionals, que agilitza la gestió dels serveis i que, en darrer terme, millora la qualitat de l’atenció que reben els usuaris».

L'ISAD
L'ISAD permet rebre la informació en temps real als professionals dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Reus i a la pròpia empresa prestadora FASS del treball realitzat pels seus professionals en els Serveis d’Ajuda a Domicili, que fan servir una PDA com una eina més de la seva tasca assistencial. D’aquesta manera aquest aplicatiu permet una gestió diligent, segura i fiable i possibilita la supervisió del servei, l’anàlisi minuciós i particular d’aquells aspectes que s’estimen i la reconducció de noves línies de gestió dirigides a la millora continua del servei i en última instància, la millor qualitat de vida dels usuaris.

L'ISAD és fruit de la col·laboració entre diverses administracions per tal de millorar la gestió dels serveis d'ajuda a domicili. Aquest aplicatiu informàtic va ser creat a Reus com a prova pilot i està finançat per l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (l’ICASS) de la Generalitat de Catalunya i desenvolupat per l'equip informàtic d'Aparcaments i mercats de Reus SA Municipals (AMERSAM) amb la col·laboració en el disseny i l'aplicació de l'empresa Fundació Assistencial Sanitària i Social (FASS) i l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus.

Els Serveis d’Ajuda a Domicili (SAD) són un conjunt de tasques que es realitzen a la llar de persones o famílies que es troben, per motius físics o socials, en situacions de mancança d'autonomia temporal o permanent per poder realitzar les tasques habituals de la vida quotidiana.

Es tracta de prestacions consistents en un conjunt integrat, organitzat i coordinat d'accions i serveis que poden ser prestats de forma conjunta o separada segons siguin les necessitats de les persones usuàries. Aquests serveis són prestats principalment en el domicili de la persona usuària i s’orienten a resoldre els problemes o limitacions d’autonomia personal.

Els serveis d’ajuda a domicili estan formats per un ampli ventall de serveis adreçats a persones amb limitacions en la seva autonomia i mobilitat: servei d’ajuda personal i a la llar, servei d'àpats a domicili, bugaderia, podòleg , etc. Tots aquests serveis d’ajuda personal i a la llar és el que sistematitza l’ISAD.

La col·laboració de l'equip professional d'AMERSAM, experts en el desenvolupament d'aplicatius d'aquest tipus, i la Generalitat ha estat clau en la implantació del projecte a nivell tècnic i informàtic.

La Generalitat ha col·laborat en la definició dels indicadors clau a extreure del sistema i ha aportat la escala de qualitat de vida per la valoració de l’estat de les persones usuàries del SAD.

L'ISAD va néixer a Reus com una experiència pilot per tal d'implementar sistemes de gestió, control i Business Intelligence del SAD que es pogués exportar a altres municipis de Catalunya. Actualment ja hi ha un nombre considerable d’Ajuntaments i Consells Comarcals que s'han sumat a aquest projecte de gestió dels serveis socials a través de les tecnologies de la informació i la comunicació.

L'Ajuntament de Reus, capdavanter en l'aplicació de les noves tecnologies en l'àmbit dels serveis
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.