Notes de premsa
L’Ajuntament de Reus, la Fundació «la Caixa» i Creu Roja ofereixen conjuntament serveis que donen suport a la gent gran de la ciutat
L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, el president del Comitè Local de Reus de Creu Roja, Josep Miquel Segura, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han signat recentment la renovació dels convenis de serveis que donen suport a la gent gran. Aquests serveis són el menjar a domicili i el Localitzador Personal (LOPE), que substitueix al fins ara anomenat Sistema Intel·ligent de Monitorització d’Alertes Personals (SIMAP). Actualment, 13 persones es beneficien del programa de menjar a domicili i 14, del LOPE.
La renovació d’aquests dos serveis, amb la signatura dels convenis corresponents realitzada el passat 10 de juny, permet continuar donant suport a les persones grans de Reus que ho necessitin, i fomentar-ne la seva autonomia, així com millorar la seva qualitat de vida.
Menjar a domicili
El programa de menjar a domicili té la finalitat que les persones grans puguin continuar vivint al seu domicili el màxim de temps possible i amb les millors condicions. A més, amb aquest servei les persones grans reben una alimentació adequada al seu estat de salut.
L’Ajuntament de Reus, a partir dels informes emesos pel seu personal tècnic corresponent a l’Àrea de Serveis Socials, formula la proposta de persones susceptibles de rebre aquest servei.
El cost total previst per a la prestació d’aquest servei per un nombre aproximat de 10 usuaris per a l’any 2014 és de 14.647 euros anuals. Creu Roja assumeix 2.745 euros, l’Obra Social «la Caixa» aporta 6.000 euros, i l’Ajuntament la quantitat restant del cost del servei.
Localitzador Personal (LOPE)
El programa LOPE, a través de la xarxa de telefonia mòbil i d'un dispositiu específic de localització que incorpora GPS, permet de manera permanent la localització de la persona qui el porta i la detecció de situacions potencialment perilloses.
Aquest servei dóna la possibilitat a les persones amb un deteriorament cognitiu lleu o moderat que puguin continuar gaudint de la seva autonomia, així com potenciar les seves capacitats individuals i col·lectives. A més, els localitzadors GPS faciliten a les persones grans la seva permanència en l’entorn habitual, amb la tranquil·litat i la confiança necessària per als cuidadors i familiars.
En aquest programa, l’Ajuntament de Reus és l’encarregat, a través dels tècnics de Serveis Socials, de proposar les persones que són susceptibles de portar l’aparell, amb el seu consentiment previ. Creu Roja, assumeix les tasques corresponents al desenvolupament del servei, i la Fundació «la Caixa» hi aporta la quantitat de 10.000 euros.