Notes de premsa
L’Ajuntament de Reus renova el conveni de serveis per a la gent gran amb CaixaBank i la Creu Roja
="contingut">La regidora delegada de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, el president del Comitè Local de Reus de la Creu Roja, Josep Miquel Segura, el director de l’Àrea de Negoci de CaixaBank, David Ciscar, i el representant de l’Obra Social «la Caixa», Fernando Chueca, han signat aquest 13 de juliol la renovació dels convenis de serveis que donen suport a la gent gran, com són el programa de menjar a domicili, i el projecte Sistema Intel·ligent de Monitorització d’Alertes Personals (SIMAP), que consisteix en l’ús de localitzadors GPS per a persones amb deteriorament cognitiu lleu i/o moderat, per fomentar la seva autonomia.
La renovació d’aquests dos serveis, amb la signatura dels convenis corresponents, permet continuar donant suport a les persones grans de Reus que ho necessitin, i fomentar-ne la seva autonomia, així com millorar la seva qualitat de vida.
Menjar a domicili
El servei de menjar a domicili té la finalitat que les persones grans puguin continuar vivint al seu domicili el màxim de temps possible, i amb les millors condicions. Aquest servei també permet assegurar que les persones rebin una alimentació adequada a la seva edat i a la seva situació de salut.
El cost total previst per aquest 2011 és de 14.414 euros anuals. La Creu Roja assumirà 2.308 euros, l’Obra Social «la Caixa» aportarà 6.000 euros, i l’Ajuntament la quantitat restant del cost del servei.
Durant l’any 2010, un total de 10 persones majors de 65 anys s’han beneficiat d’aquest servei gratuït de menjar a domicili, amb un total de 3.028 àpats repartits.
Programa SIMAP
El programa SIMAP, a través de la xarxa de telefonia mòbil i un dispositiu específic de localització que incorpora GPS, permet de manera permanent la localització de la persona qui el porta, i la detecció de situacions potencialment perilloses, segons la situació geogràfica on es trobi situada. Aquest servei dóna la possibilitat que les persones amb un deteriorament cognitiu lleu o moderat puguin continuar gaudint de la seva autonomia, així com potenciar les seves capacitats individuals i col·lectives. A més, els localitzadors GPS faciliten a les persones grans la seva permanència en l’entorn habitual, amb la tranquil·litat i la confiança necessària per als cuidadors i familiars.
En aquest programa, l’Ajuntament de Reus és l’encarregat, a través dels tècnics de Serveis Socials, de poposar les persones que són susceptibles de portar l’aparell, amb el seu consentiment previ. La Creu Roja assumeix les tasques corresponents al desenvolupament del servei, i finalment l’Obra Social de “la Caixa” destina a aquest projecte la quantitat de 10.000 euros
Durant l’any 2010, un total de 15 persones han fet ús d’aquest servei.