Notes de premsa
L’Ajuntament lliura als instituts Roseta Mauri i Gabriel Ferrater els primers segells de la Xarxa Centres per la Igualtat
La regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, ha lliurat aquest dimarts, 7 de novembre als representants dels instituts Roseta Mauri i Gabriel Ferrater de Reus els primers segells que els reconeix com a membres de la Xarxa Centres per la Igualtat.
La xarxa va nèixer del projecte “Referents d'igualtat” i suposa un pas més, per tal que la prevenció de la violència masclista i les relacions abusives no es treballi únicament des de la perspectiva dels joves sinó a partir de la implicació de tota la comunitat educativa del centre. L’objectiu és crear una xarxa de centres de secundària que treballin per la igualtat i esdevinguin referents en igualtat.
Així, a més de continuar treballant amb els joves, es va confeccionar una guia pels centres on es donaven eines i recursos per aplicar la perspectiva de gènere/coeducativa a tots els nivells, amb l'objectiu de potenciar actituds igualitàries al centres educatius, promoure la reflexió dins la comunitat educativa davant els comportaments abusius en les relacions de parella amb la intenció de reconèixer públicament els centres que treballin per assolir la igualtat entre dones i homes.
Amb el lliurament del segell, l’Ajuntament de Reus reconeix públicament els centres que han adquirit el compromís per assolir la igualtat entre dones i homes, la eradicació dels micromasclismes, actituds sexistes i androcèntriques, violència masclista, etc...
El projecte s’impulsa de manera coordinada entre la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, el Casal de les Dones i el Casal de Joves de Reus.
Comença el programa de la xarxa del curs 2018-19
Aquest cap de setmana comença el programa de la Xarxa de Centres per la igualtat del curs 2018-2019 amb la formació dels joves referents d'igualtat.
El taller es realitzarà durant una estada formativa a l'alberg Jaume I de l'Espluga de Francolí, on una vintena de nois i noies treballaran diferents continguts i dinàmiques de grup per aprendre a prevenir la violència de gènere i fomentar actituds i valors de respecte i igualtat entre les persones. A través d'una formació vivencial, els participants aprendran a identificar desigualtats de gènere, senyals de sexisme i indicadors de violència, per tal que adquireixin una mirada crítica i es converteixin en agents actius al seu centre educatiu per ajudar a prevenir la violència de gènere i les relacions abusives.
La vintena de participants de 15 a 17 anys que assistiran a aquest taller pertanyen a 7 instituts de Reus (Institut Escola Pi del Burgar, Domènech i Montaner, Baix Camp, Gabriel i Ferrater, Josep Tapiró, Gaudí i Roseta Mauri) i realitzaran la formació impartida per tècniques del Casal de Joves i del Casal des Dones.
Aquest projecte formatiu té el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, a través del programa «Estimar no fa mal», que ha ofert un assessorament extern per part d'experts en prevenció de violència masclista amb joves.
Després de rebre la formació, els i les joves continuen la seva tasca de referent durant tot el curs escolar participant en diferents campanyes i accions que es desenvolupen tant al centre educatiu com a nivell de ciutat al llarg de tot l'any amb l'objectiu de prevenir i sensibilitzar a la població jove sobre la igualtat de gènere.