Notes de premsa
L’Ajuntament prova un sistema d’alerta via telefonia mòbil per a casos d’emergència
ntament de Reus ha participat aquest dijous 4 de novembre en el simulacre d’activació del Plaseqcat (Pla d’Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya) que la Direcció General de Protecció Civil ha realitzat a les instal·lacions de l’empresa Clariant de Tarragona. La regidoria d’Emergències i Protecció Civil ha aprofitat el simulacre per provar, de manera experimental, un nou servei d’alerta a la població a través de missatgeria via telefonia mòbil.
Un dels principals objectius del simulacre de la Direcció General de Protecció Civil és el de familiaritzar la població amb els sistemes d’alerta, en especial, les sirenes d’avís de risc químic instal·lades a Tarragona, La Canonja, Salou i Vila-seca. En aquest sentit, l’Ajuntament de Reus ha volgut assajar un sistema d’alerta propi via telefonia mòbil, per tal d’avaluar-ne la possible aplicació futura en els plans d’emergència de la ciutat.
El sistema es basa en l’enviament de missatgers escrits i de veu automatitzats, que s’han enviat tant als voluntaris de Protecció Civil de Reus, com a les persones de contacte de les empreses, equipaments i centres educatius de la zona afectada pel simulacre. Mitjançant el mòbil, s’ha contactat amb més d’un centenar de persones.
D’altra banda, la Guàrdia Urbana també s’ha sumat a la maniobra d’emergència realitzant tasques de suport de regulació del trànsit en punts de la xarxa viària del terme municipal de Reus afectada pel simulacre.