Notes de premsa
L’Ajuntament renova l’encàrrec de gestió del Punt de Voluntariat a la Federació Catalana de Voluntariat Social
La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, i la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina han signat el conveni a través del qual l’Ajuntament encarrega, per segon any consecutiu, la gestió del Punt de Voluntariat a la Federació Catalana de Voluntariat Social. L’Ajuntament ofereix aquest servei per tal d’informar, assessorar i orientar les associacions i el conjunt de la ciutadania en tot allò referent al voluntariat.
El Punt de Voluntariat de Reus s’ubica al Centre Cívic del Carme (Plaça de la Patacada,10). L’horari d’atenció al públic establert és dimarts de 17:00 a 19:00 h i dijous de 10:00 a 12:00 h.
El Punt de Voluntariat posa en contacte les associacions que necessiten voluntaris amb les persones que volen fer voluntariat.
Així, els serveis que ofereix a les entitats són els següents:
- Orientació i suport individualitzat en gestió associativa per a l’elaboració i posada en marxa de projectes de voluntariat, compromisos de col·laboració, assegurances, mètode de treball amb el voluntariat, formació i contacte amb persones interessades a col·laborar voluntàriament amb vosaltres.
- Espais de treball per compartir amb altres entitats.
- Informació sobre activitats formatives que us puguin interessar.
Al seu torn, els serveis que ofereix a les persones físiques i les jurídiques sense ànim de lucre que volen fer voluntariat són els següents:
- Informació sobre el tipus d’entitats i projectes que es desenvolupen a Reus.
- Contacte i col·laboració puntual o periòdica amb alguna entitat de Reus en la mesura de les preferències, disponibilitats, habilitats i motivacions.
- Informació i assessorament sobre cursos de formació en l’àmbit del voluntariat i l’associacionisme.
Federació Catalana de Voluntariat Social
La Federació Catalana de Voluntariat Social treballa per promoure el voluntariat social i reconèixer la seva importància com a xarxa transformadora, agent promotor de canvis socials i protagonista de l’acció entre els més desafavorits, amb dos objectius principals: sensibilitzar la població a l’entorn del voluntariat social; i fomentar serveis en xarxa orientats a les entitats federades, comptant amb la seva participació i sumant sinergies amb totes elles.
La federació treballa des del 1989 a tot el territori català amb quatre seus territorials i més d’una vintena de punts informatius a tot Catalunya.
A Catalunya hi ha 272 entitats socials que pertanyen a la federació. Totes són entitats que promouen el voluntariat en diferents àmbits com el penitenciari, de salut, immigració, inserció laboral, gent gran, discapacitats físiques i mentals, persones sense sostre, drogodependències, lleure educatiu, etc.