Notes de premsa

L’alcalde obre un diàleg permanent amb les entitats econòmiques i comercials per consensuar una solució al complex inacabat del parc de Sant Jordi

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 29/01/2013

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, s’ha compromès a establir un marc de diàleg permanent amb les entitats econòmiques i comercials de la ciutat per trobar junts, des del consens i la participació, una solució de ciutat al complex inacabat del parc de Sant Jordi. L’alcalde ha agraït la receptivitat i el compromís de les entitats amb les que s’ha reunit des que el ple de l’Ajuntament va aprovar el passat 21 de gener revocar el contracte amb Metrovacesa, i les ha emplaçat a seguir col·laborant per trobar la solució que millor respongui als interessos de la ciutat. El nou procés de debat i participació funcionarà de manera paral·lela i complementària a la Taula Sectorial de Comerç, que ja ha començat a treballar en el marc de l’agència Reus Promoció.

L’alcalde afirma que «la revocació del contracte amb Metrovacesa ens obre la porta a repensar el projecte. Junts —Ajuntament, entitats i ciutadania—, podem convertir un dels principals problemes de la ciutat en una oportunitat. Des de la responsabilitat, des de la cooperació i des del consens, podem avaluar totes les opcions possibles i definir, junts, el projecte de futur que millor s’adapti a la realitat de la ciutat».

El nou marc de diàleg permanent per trobar una solució al complex inacabat del parc de Sant Jordi funcionarà de manera paral·lela i complementària a la taula sectorial del comerç que s’ha constituït en el marc de l’agència Reus Promoció. Amb la filosofia de treball conjunt, coordinació i col·laboració entre el sector públic i privat, la taula sectorial ja ha començat a funcionar com a espai de debat, reflexió i planificació d’accions per enfortir i cohesionar el comerç a la ciutat.

La voluntat de participació que ha expressat l’alcalde s’emmarca en la política de transparència i proximitat del govern de Reus i, especialment, en la política comercial orientada a la protecció i la dinamització del model tradicional de comerç urbà, obert a noves oportunitats, com a element fonamental de la marca de ciutat.

En aquest context, el govern de Reus, a través de les regidories de Promoció Econòmica; d’Innovació, Empresa i Ocupació; i d’Hisenda i Recursos Generals ha impulsat diverses accions de dinamització del comerç tradicional, algunes de les quals són: els nous ajuts d’impuls a la competitivitat del comerç, dels serveis, i dels mercats; la reducció del cànon als paradistes del Mercat Central; la rebaixa de la taxa per a la instal·lació de terrasses; la reducció de la taxa d’Activitats.

El compromís de diàleg permanent de l’alcalde s’obre a totes aquelles entitats que hi vulguin participar; i es manté a aquelles amb les quals ja s’han mantingut les primeres converses: la Unió de Botiguers, el Tomb de Reus, l’Eix comercial el Pallol, PIMEC, Foment, Gremi de la Construcció, Gremi d’Electricistes i Fontaners i Col·legi d’Agents Comercials així com de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.