Notes de premsa
L’Anella Cultural porta la representació de «Pere i el Llop» a Cal Massó
ntre d’Art Cal Massó retransmetrà en directe aquest diumenge 24 de febrer a les 12:45 h la retransmissió del muntatge de l’òpera «Pere i el Llop» al Gran Teatre del Liceu, gràcies a l’Anella Cultural.
Emmarcat dins el Cicle El Petit Liceu, aquest espectacle va dirigit al públic infantil i familiar. A Reus es podrà veure a Cal Massó i, tenint en compte la capacitat reduïda d’espai, l’aforament serà limitat fins a exhaurir l’espai disponible. Un cop omplert l’aforament i un cop iniciat l’espectacle, no es permetrà l’accés a la sala.
Es tracta d’una nova oportunitat de veure en directe la realització d’una òpera del Liceu, retransmesa a través de l’Anella Cultural, gràcies al conveni de col·laboració entre el Gran Teatre del Liceu i el Consorci Transversal dins del marc de L’Anella Cultural.
Serguei Prokófiev va partir d'un senzill conte per fer arribar als infants tota la complexitat de l'orquestra, creant una peça musical imprescindible per a la iniciació dels futurs aficionats", escriu Enrique Lanz. A Pere i el llop se succeeixen en molt poca estona diferents moments dramàtics, que van des de la curiositat per allò que s'esdevindrà fins a l'humor, representats per uns personatges clarament reconeixibles pel seu diferent color musical. La senzillesa del conte, els moments dramàtics ben marcats i els colors molt definits, són el punt de partença per crear una posada en escena ingènua però que subratlla amb eficàcia i nitidesa allò que el text i la música ens expliquen.
Darrere l'orquestra, que ocupa el primer terme, amb un llenguatge visual clar i directe -com dibuixos de nens sobre una gran pissarra, on res no és sobrer-, es recrea un ambient màgic que captiva des del principi l'espectador i no li permet fer altra cosa que somiar i imaginar, submergit en aquesta substància misteriosa feta de paraules, música i formes en moviment continu, que és aquest espectacle.
L’Anella Cultural és el projecte de Recerca – Desenvolupament – Innovació (RDI) en el terreny cultural, que interconnecta en banda ampla diversos centres culturals de Catalunya mitjançant Internet 2. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal desenvolupar una xarxa d’equipaments culturals que a partir d’un ús intensiu de les noves possibilitats que ofereix Internet de segona generació, activin l’intercanvi de continguts, la coproducció d’esdeveniments on-line i impulsin línies de recerca sobre els nous usos de la xarxa en la producció cultural, millorant-ne la difusió i oferint als creadors una plataforma per experimentar noves aplicacions en les arts digitals.
La primera retransmissió es va fer el dia 8 d’octubre amb l’emissió de l’òpera Andrea Chénier al Teatre Bartrina de Reus. Avui en dia estan connectades les ciutats de Granollers, Lleida, Barcelona i Reus. Per a les properes retransmissions s’aniran ampliant a altres ciutats de la Xarxa Transversal com Olot, Vic i Vilanova entre d’altres.