Notes de premsa
L'EducaDomènech apropa els estudis d'arquitectura a l'alumnat de batxillerat
El Pla Educatiu d’Entorn de l'Ajuntament de Reus, en el marc de l’any Lluís Domènech i Montaner, i en col·laboració amb L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili a Reus organitza el projecte EducaDomènech per a l’alumnat de batxillerat de la ciutat.
S’ha organitzat el projecte EducaDomènech al voltant de la figura de l’arquitecte amb la voluntat de donar a conèixer més i millor la seva obra als estudiants de batxiller de la ciutat i alhora apropar-los als estudis d’arquitectura.
L’objectiu és visibilitzar com Lluís Domènech i Montaner, igual que altres arquitectes de la seva època, va intentar trobar noves formes per les construccions a la ciutat vestint-les amb ornaments que tenen una inspiració a la natura tot adequant-les a les necessitats dels propietaris. Aquesta manera d’entendre l’arquitectura és la que es vol mostrar a l’alumnat mitjançant la participació en aquest projecte que s’està impartint en uns tallers de tres sessions.
A la primera sessió l’alumnat visita una de les obres de l’arquitecte que és un dels millors exemples modernistes de tot el món, la Casa Navàs, acompanyats per docents i estudiants d’arquitectura. Seguidament, es traslladen a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la URV (ETSA) on, a banda de conèixer les instal·lacions i el funcionament de les classes i dels estudis, l’alumnat assisteix a una xerrada impartida per un gran expert sobre la figura de Domènech i Montaner, el director de l’ETSA, que els apropa tan a la persona com a la seva obra arquitectònica.
Per acabar, es comparteix amb els estudiants en que consistiran les següents dues sessions del taller on ells i elles faran d’arquitectes. Per grups, assessorats i acompanyats pels mateixos docents i estudiants d’arquitectura, han de crear un nou vestit per a la façana de la casa Navàs actualitzat als nostres temps, però amb la visió i objectius que han conegut que va tenir Domènech i Montaner en el seu dia. Cadascuna de les propostes completarà una maqueta a escala de la plaça Mercadal que s’ha realitzat a l’ETSA. Aquestes segona i tercera sessions es duran a terme en cadascun dels centres educatius participants que són l’Institut Baix Camp, l’Institut Domènech i Montaner, l’Institut Gabriel Ferrater i l’escola Puigcerver.
Es documentarà tot el procés de creació dels alumnes i, quan es presentin totes les propostes que realitzin de la nova façana de la casa Navàs, es valorarà compartir-ho en una exposició final.