Notes de premsa
Les Biblioteques Municipals engeguen el projecte “Fem memòria” per commemorar el final de la Guerra Civil
Les Biblioteques Municipals de Reus dediquen els mesos de gener i febrer de 2019 a fer memòria d’esdeveniments ocorreguts al passat o de persones que han tingut una especial significació en l’evolució de la història, amb la intenció de recuperar la memòria per a la comprensió del present i la construcció d’un millor futur.
Sota el títol “Fem memòria”, les Biblioteques se sumen als actes que també s’han preparat des de l’Arxiu Municipal i també des de l’Institut Municipal Reus Cultura per commemorar el final de la Guerra Civil.
Les activitats previstes en els pròxims dos mesos es concentren en diferents exposicions tant a la Biblioteca Central Xavier Amorós com a la Biblioteca Pere Anguera i en altres activitats, com lectures especialitzades i sessions de conta contes.
Exposicions
Biblioteca Central Xavier Amorós
- «Fem Memòria: 75è aniversari de la Batalla de l’Ebre», elaborada pel Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre.
Del 14 de gener a l’1 de febrer
- «Això era i no era: Maria Aurèlia Capmany entre nosaltres» és, sobretot, una aproximació a la personalitat de l’autora 100 anys després del seu naixement, per tal que aquells que no la coneixien es puguin fer una idea de qui era i, alhora, aquells que la coneixien en alguna de les seves facetes, en coneguin les altres. La mostra és una creació de la Casa de les Lletres de Tarragona i ara itinera per tot el territori a través del Servei de Biblioteques de la Generalitat i la Institució de les Lletres Catalanes.
Del 2 al 22 de febrer de 2019
Biblioteca Pere Anguera
- ‘Txernòbil: la ciutat del silenci. 30 anys després de l’accident’
Del seu viatge a Ucraïna el 2017, Jorge Franganillo, professor de la UB i doctor en informació i comunicació, va voler plasmar en la seva exposició fotogràfica de caràcter documental (sèrie de 15 fotografies de color i de gran format) el desastre que va ocasionar l'accident nuclear de Txernòbil el 26 d'abril de 1986.
Activitats
- Dijous 17 de gener 18:30 h, Biblioteca Central Xavier Amorós, Club de lectura vermell L’enemic de Davide Cali
- Dimarts 22 de gener 18:30 h, Biblioteca Central Xavier Amorós, Club de lectura LECXIT Les galetes del Saló de te Continental de Josep M. Fonalleras
- Dimecres 23 de gener 18:30 h, Biblioteca Central Xavier Amorós, English Point Soldiers of Salamis de Javier Cercas
- Dijous 24 de gener 18:30 h, Biblioteca Central Xavier Amorós, Cicle «Punt de lectura» La guerra civil en la literatura
- Divendres 25 de gener 18:30 h, Biblioteca Pere Anguera, Club de lectura vermell L’enemic de Davide Cali
- Dimarts 29 de gener 18:30 h, Biblioteca Central Xavier Amorós, Penya dels Signes. «Quanta Guerra!»
- Dimecres 30 de gener 17:30 h, Biblioteca Central Xavier Amorós, «Contes a cau d’orella» Contes de Pau per commemorar el Dia de la Pau i la No-Violencia en motiu de la mort de Gandhi
- Dijous 31 de gener 17:30 h, Biblioteca Pere Anguera, «La cotorra m’ha dit...» Contes de Pau per commemorar el Dia de la Pau i la No-Violencia en motiu de la mort de Gandhi
- Dijous 31 de gener 19:00 h, Biblioteca Central Xavier Amorós, Cicle «Coneixement en creixement» ‘La recuperació de la memòria històrica de la Guerra Civil: el cas del milicià d’Orrit’ a càrrec de Lluís Colomés
- Dijous 7 de febrer 18:30 h, Biblioteca Pere Anguera, Cicle «Coneixement en creixement» Jorge Franganillo presenta «Txernòbil, 30 anys després»
- Dijous 14 de febrer 18:30 h, Biblioteca Pere Anguera, «Punt de lectura» Txernòbil en la literatura
- Dimecres 20 de febrer 18:30 h, Biblioteca Central Xavier Amorós, English Point La pregària de Txernòbil de Svetlana Aleksiévitx
- Dijous 21 de febrer 18:30 BCXA «Punt de lectura» La literatura de M. Aurèlia Capmany
Cicle «Coneixement en creixement»
Programa per donar a conèixer persones que han aconseguit ser expertes en alguna matèria de manera autodidacta, a partir de la recerca, la curiositat i la investigació. Una mostra evident que les biblioteques som espais d’accés obert a tothom i permeten el creixement continu del coneixement.
«Punt de lectura»
És un punt de trobada per a la tertúlia oberta i espontània sobre les experiències que hem tingut com a lectors i lectores en diferents temàtiques a través de la literatura o la ciència i que ens han impactat d’una manera especial.
English point
Punt de trobada per a la tertúlia en anglès sobre un llibre proposat per la BCXA.