Notes de premsa
Les empreses tecnològiques del territori acostaran la cerca de talent del sector als centres de Formació Professional
Una trentena d’empreses i centres formatius han participat aquest matí en el primer networking organitzat pel TIC Sud i la regidoria d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, a través de l’IMFE Mas Carandell, en el marc del Consell de la Formació Professional de Reus. La sessió ha servit per posar en comú les necessitats de les empreses i dels centres per afavorir una millora en els continguts formatius i en la inserció al mercat laboral dins el sector tecnològic a les comarques de Tarragona. Entre els eixos marcats pels participants hi ha el reforç de la formació en anglès, les habilitats transversals personals i l’actualització dels continguts curriculars a les eines i necessitats utilitzades al mercat laboral.
Una de les propostes sorgides de la trobada és que el Clúster TIC Catalunya Sud oferirà als centres formatius la possibilitat d’impartir tallers per donar a conèixer la realitat i necessitats concretes de cerca de talent del sector tecnològic a l’alumnat. Amb la voluntat d’acostar empreses i escoles i contribuir al canvi de tendència des de la base, el TIC Sud prepararà diverses sessions de la mà d’empreses associades al Clúster.
El regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Carles Prats, ha remarcat en el decurs de la jornada la profitosa col·laboració entre l’IMFE Mas Carandell i el Clúster TIC Catalunya Sud. Prats ha recordat que aquesta jornada s’organitza en el marc del Consell de la Formació professional de Reus, impulsat conjuntament des de les regidories d'Empresa i d’Ocupació i d’Educació, i que està estretament relacionat amb el Pla Local d’Educació i amb l’Estratègia de desenvolupament Local i d’Ocupació de l’Ajuntament de Reus.
Per la seva banda, Sergi Novo, Clúster Mànager del TIC Sud, ha destacat la importància de “connectar el món de l’empresa i el món acadèmic”. “La voluntat del TIC Sud és contribuir a agilitzar els processos i la inserció laboral al sector tecnològic del territori i això ho hem de fer de la mà dels centres formatius”, ha dit.
Des dels centres formatius presents a la trobada s’ha remarcat la necessitat de treballar la detecció i orientació del talent en l’educació secundària obligatòria, a més d’apropar la realitat de les empreses a les aules.
En aquest sentit, diverses de les empreses presents s’han mostrat disposades a participar en tallers i sessions als centres de formació professional.
Montserrat Pagès, directora de Mas Carandell, ha celebrat la bona acollida de la jornada per part de les empreses i centres participants. “Ara cal sistematitzar tota la informació recollida i articular la manera de dur-ho a la pràctica amb agilitat”, ha explicat.
La jornada s’ha celebrat a les instal·lacions de Redessa Tecno i hi han assistit els CEO’s i responsables de recursos humans de diferents empreses tecnològiques del territori, així com les direccions i responsables dels principals centres de formació de Reus que imparteixen cicles formatius o altres estudis vinculats amb les TIC; a més de la Universitat Rovira i Virgili.
Aquesta sessió forma part de l’acció del Consell de la FP recentment constituït. Un espai col·laboratiu, de participació, treball en xarxa i transversal per impulsar els estudis de Formació Professional a la ciutat.