Notes de premsa
L’Escola Taller Lluís Domènech i Montaner IV de Mas Carandell participa al 17è Saló d’Antiquaris
ola Taller Lluís Domènech i Montaner IV de Mas Carandell participa un any més com entitat convidada al certamen 17è Saló d’Antiquaris i Brocanters, 11è Saló d’Art, 2a.Fira del disc i 4a Trobada del Col·leccionisme. L’Escola Taller hi és present amb un stand de 20 m2 on exposa una mostra de les diferents especialitats que es poden cursar: fusteria, pintura, vidrieres / vitralls, ram picapedrer i ram paleta
L’Escola Taller de l’IMFE Mas Carandell és un programa ocupacional cofinançat per l’Ajuntament de Reus, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Té una durada de dos anys, al llarg dels quals l’alumnat aprèn un ofici tot combinant l’aprenentatge teòric amb la pràctica professional. Concretament l’actual escola, que finalitza el proper mes de maig, està duent a terme la intervenció en un edifici emblemàtic de la ciutat de Reus com és l’Institut Pere Mata, actuació que dona continuïtat a la iniciada per les anteriors escoles del mateix nom.
L’exposició que l’Escola farà a Antiquaris mostrarà, bé en format real o bé mitjançant fotografies, diferents objectes restaurats per l’alumnat de l’Escola Taller, així com presentarà una objectes pendents de restaurar per tal que es pugui valorar l’abans i el després de la feina feta. Aquests treballs exposats es correspondran amb cadascuna de les especialitats del programa formatiu. Finalment també s’inclourà una mostra d’alguns dels exercicis realitzats pels joves al llarg dels 6 primers mesos (1ª fase) en la que fan la formació de cada un dels oficis en taller.
Actualment aquest projecte compta amb 45 alumnes distribuïts en cinc especialitats: auxiliar de pintura, auxiliar ram paleta, auxiliar de fusteria, auxiliar de restauració de vitralls / vidrieres, auxiliar ram picapedrer. Del total de l’alumnat, un 22% són dones, una xifra que significa que hi ha un creixent interès per cursar i treballar en especialitats que fins fa uns anys s’associaven tradicionalment als homes. De l’alumnat inscrit inicialment, més d’un 75% tenien entre 16 i 18 anys, la qual cosa indica que les Escoles Taller es presenten com una alternativa interessant i un nexe amb el mercat laboral per aquells joves que finalitzen l’ESO.