Notes de premsa
L’Espai d’Informació Ambiental presenta la nova programació d’activitats
ai d’Informació Ambiental inicia el pròxim 12 de febrer la programació d’aquest primer trimestre. Una vintena d’activitats que conjuguen l’aplicació pràctica amb la reflexió sobre els principals conflictes ambientals.
Els principals eixos d’aquesta nova proposta de programació són:
- L’ús eficient de l’aigua: Amb tallers sobre sistemes de reutilització d’aigües i recollida d’aigües pluvials així com sobre sistemes d’estalvi d’aigua a la llar.
- Mobilitat sostenible: Amb el curs de conducció eficient, «Aprendre a conduir gastant menys combustible», que es torna a programa després de l’èxit obtingut l’any passat.
- Circular en bicicleta: S’inauguren dos taller nous, el de manteniment de bicicletes i el d’aprendre a circular amb seguretat per la ciutat.
- Agricultura urbana. Amb el taller de compostatge casolà i el primer curs d’Hort al Balcó, per aprendre a cultivar verdures i hortalisses al balcó o la terrassa de casa..
- Descoberta de l’entorn natural de Reus: En col·laboració amb el programa PAS a PAS, s’han programat dues sortides pels camins de Reus.
- Energies renovables: Es reprèn el taller de manteniment d’instal·lacions solars tèrmiques per a tots aquells usuaris que volen saber com treure’n el màxim profit.
- Consum sostenible i responsable: Amb un taller dirigit a aquelles persones interessades en aprendre a llegir les etiquetes dels productes i a descobrir les etiquetes ecològiques.
- Gestió Ambiental a l’Empresa: S’inicia el primer dels cursos dedicats al nou reglament REACH. El passat 1 de juny va entrar en vigor el reglament REACH (Registration, Authotization of Chemical Substances), de la Unió Europea. Aquesta nova normativa estableix, entre altres aspectes, l’obligatorietat de registrar els productes químics segons el seu ús final, d’acord amb les característiques químiques del producte i la capacitat de producció anual. El compte enrere ha començat per tot el sector.
Totes aquestes activitats tenen un aspecte evidentment pràctic però a l’Espai d’Informació Ambiental també hi ha lloc per a la reflexió dels principals conflictes ambientals des d’un àmbit més global, com és el model energètic o l’accessibilitat a l’aigua.
Igualment, l’Espai d’informació Ambiental acull també activitats organitzades per altres entitats. Aquest trimestre, el GEPEC organitza «Tranxgènia, la història del cuc i el panís» com a presentació de la Campanya «Som lo que sembrem». També presenta el treball documental d’Esther Bargalló, al voltant de les Barraques de pedra seca a Mont-roig del Camp. Així mateix, en col·laboració de l’Agrupament Escolta Mare de Déu del Montsant –Verge del Cim, i per il·lustrar el debat sobre el canvi climàtic a Catalunya, es programa el documental, «Un veritat Incòmode», d’Al Gore.
Finalment l’Espai d’Informació Ambiental presenta dos serveis nous:
- El Punt d’Intercanvi de Llibres, pensat com una manera alternativa i sostenible e renovar la biblioteca personal. L’usuari es pot dirigir a l’espai amb un llibre seu que podrà canviar per qualsevol altre que un altre usuari haurà deixat amb anterioritat.
- Visites guiades a l’exposició de l’Espai Aigua: S’organitzen visites obertes els dies 11 i 13 de febrer, el 5 i 19 de març i el 14 i 16 d’abril.
La resta de serveis que disposa l’Espai d’Informació Ambiental continuen en marxa, com el servei de Vaixella compostable, les sol·licituds de compostadors, l’entrega de cubells per a la recollida d’orgànica, les inscripcions a la web d’intercanvi d’objectes, el servei d’assessorament en energies renovables o el servei de cessió de bicicletes.