Notes de premsa
L’IISPV organitza les microxerrades divulgatives de ciència “Recerca pel canvi” a firaReusEvents, en el marc de la Nit Europea de la Recerca
Investigadors i investigadores de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i dels altres centres de recerca de la demarcació de Tarragona (l’Institut Català d’Investigació Química -ICIQ, i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social -IPHES-) participaran el dijous 26 de setembre, a les 18h a firaReusEvents, en les microxerrades divulgatives de ciència “Recerca pel canvi”. Aquestes xerrades s’emmarquen en la programació de la Nit Europea de la Recerca, un esdeveniment divulgatiu que des de fa set anys impulsa a la demarcació de Tarragona la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb l’objectiu principal d’apropar la ciència a la ciutadania.
Les microxerrades científiques les promou l’IISPV amb la col·laboració de totes aquestes institucions, de l’Ajuntament de Reus a través de la Regidoria de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i de REDESSA, i de la URV. Tenen com a objectiu fer divulgació científica a través de xerrades breus -d’uns 10 minuts cadascuna- en llenguatge comprensible per a públic no especialitzat. La programació és la següent:
“El paper de la psicologia en la salut pública”, a càrrec de Carlos Gómez Martínez, investigador predoctoral del Grup de Recerca en Alimentació, Nutrició, Desenvolupament i Salut Mental (ANUT-DSM) de l’IISPV.
“Fòssils humans a Itàlia: Altamura i altres històries”, a càrrec de Costantino Buzi, investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).
“Creativitat i lideratge per millorar els estils de vida de la gent gran-jove en els entorns rurals”, a càrrec de Claudia Jiménez ten Hoevel, investigadora predoctoral del NFOC-SALUT de l’IISPV i de la URV.
“Pros i contres de guardar la informació al núvol”, a càrrec de German Telmo Eizaguirre, estudiant de doctorat al Grup de Recerca en Computació al Núvol Cloudlab de la URV.
“La importància de la nutrició infantil en la prevenció de l’obesitat”, a càrrec de Verònica Luque, investigadora de la Unitat de Recerca en Pediatria, Nutrició i Desenvolupament Humà (PEDINUR) de l’IISPV i de la URV.
“El diagnòstic ràpid com a eina per lluitar contra la resistència als antibiòtics”, a càrrec de Beatriz Prieto Simón, investigadora ICREA i grup líder de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).
“Transformant residus en polímers per a un futur més sostenible”, a càrrec de Marc Palà, investigador predoctoral del Grup de Recerca de Polímers Sostenibles (SUSPOL) de la URV.
“La sarcopènia, un obstacle per a l’envelliment saludable”, a càrrec de Maria de la Serra Besora Moreno, investigadora postdoctoral del Grup de Recerca en Nutrició Funcional, Oxidació i Malalties Cardiovasculars (NFOC-SALUT) de l’IISPV i de la URV.”.
El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, posa de relleu “la col·laboració i el treball en xarxa amb la URV i les institucions científiques del territori per apropar els avenços de la investigació científica a la població amb aquestes jornades divulgatives” i recorda que un dels eixos de treball d’aquest mandat és “fer de Reus una ciutat de ciència i innovació”.
El director de l’IISPV, el Dr. Joan Vendrell, assenyala que “iniciatives com aquestes són molt importants perquè la ciutadania prengui consciència de la importància de la recerca (en el nostre cas, en l’àmbit sanitari), i de com els estudis que fem contribueixen a millorar les seves vides.