Notes de premsa
Llibres i premsa històrica digitalitzada, demà a la Fira Epíleg
Aquest dissabte, 11 de juny, tindrà lloc a Reus la Fira Epíleg, de llibres i idees radicals i de proximitat a Reus. La fira s’instal·larà al carrer Bernat Torroja, la rambla que uneix el Centre de la Imatge de Mas Iglesias amb la Biblioteca Pere Anguera. L’objectiu d’aquest esdeveniment és promoure el llibre, la lectura, la creació i difusió de la cultura i el patrimoni, i l’activitat de les empreses, institucions públiques i entitats sense ànim de lucre que es dediquen a l’edició o venda al públic de llibres. La fira és una iniciativa del Casal Despertaferro que compta amb el suport de les Biblioteques Municipals de Reus, sota l’organització i coordinació de Literal, fira de llibres & idees radicals de Barcelona; la xarxa Kult dels Països Catalans i la llibreria Gaudí de Reus. També compta amb el suport econòmic de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya. La Fira Epíleg ha quedat incorporada al calendari de Fires del llibre de Catalunya i ve a cobrir una mancança existent al Camp de Tarragona.
L’edició 2022 de l’Epíleg retrà homenatge al reusenc Gabriel Ferrater i al suecà Joan Fuster, en commemoració del centenari del seu naixement i és per això que comptarà amb dos espais diferenciats (Espai Fuster i Espai Ferrater) per acollir els expositors locals o bé de la resta dels Països Catalans.
Jornada Seiem?
Les Biblioteques Municipals aporten contingut a la Fira Epíleg fent una crida al sector educatiu del territori a partir de la Jornada SEIEM? Que fa més de 6 anys que serveix per a presentar les noves ofertes educatives del proper curs, centrades en part en Gabriel Ferrater i també en Xavier Amorós. És un moment també per a fer-se ressò de les activitats que es realitzen en diferents biblioteques escolars de la ciutat, per això enguany es comptarà amb l’Institut Baix Camp, l’Escola Sant Bernat Calvó, l’Escola Rubió i Ors i l’Institut Tarragona de la ciutat de Tarragona. Finalment, Marina Mallafrè farà una sessió sobre noves propostes per dinamitzar un club de lectura de Gabriel Ferrater.
Digitalització de premsa
També en el context de la fira tindrà lloc la presentació de la digitalització de la premsa històrica que forma part del fons de col·lecció local de les Biblioteques Municipals i que s’ha fet amb el suport de la Diputació de Tarragona. Es tracta d’una primera fase que inclou més d’un centenar de capçaleres i un volum superior a les 110.000 pàgines.
L’hemeroteca històrica de Reus és una de les més riques de Catalunya, i és un paràmetre més que dona idea de la significació de la ciutat en el conjunt de Catalunya durant el s. XIX. A partir de la setmana vinent es podrà consultar des del web biblioteques.reus.cat.