Notes de premsa
Lliurament de diplomes del curs d'alfabetització informàtica del Pla Educatiu d'Entorn
gidora de Formació per la Integració, Montserrat Duch, i el president de l'associació CiberCat, Francesc Guillemat, han lliurat aquest dilluns 2 de juliol els diplomes a les mares que han completat el curs d'alfabetització informàtica, organitzat per les escoles Rubió i Ors i Sant Pau, i les respectives AMPA, en col·laboració amb el Pla Educatiu d'Entorn de Reus.
Aquest curs, que s'emmarca en les actuacions del Pla Educatiu d'Entorn i té com a objectiu difondre el coneixement d'informàtica entre les mares amb fills en edat escolar, per tal que puguin dispensar un suport més eficient als seus fills en el seguiment del seu aprenentatge escolar.
Uns 2.500 alumnes de la ciutat de Reus s'han beneficiat durant aquest darrer curs de les activitats del Pla Educatiu d'Entorn, impulsat per la regidoria de Formació per la Integració de l’Ajuntament de Reus.
El Pla Educatiu d’Entorn de Reus dóna suport als projectes educatius dels diferents centres adherits mitjançant l’organització de diverses actuacions adreçades a l’alumnat, les famílies i a tota la comunitat educativa, però amb una especial sensibilitat als sectors socials més desafavorits.
Durant el curs 2011-2012, s’han organitzat diverses actuacions prioritzant l’assoliment dels dos objectius principals: la millora de l’èxit formatiu de l’alumnat i el suport a les famílies en la seva tasca educativa.
Aquestes actuacions es resumeixen en :
- 11 activitats de suport a l’èxit formatiu de l’alumnat (estudis assistits, dinamització de biblioteques, ....)
- 17 tallers del programa Tastet d’Oficis adreçat als nois i noies de l’ESO, alguns dels quals han contribuït al manteniment de 7 horts escolars
- 12 grups de dinamització lingüística per a fomentar l’ús social de la llengua catalana, la convivència i la implicació de les famílies no catalanoparlants als centres educatius;
- Tallers per a famílies: 2 d’informàtica, 2 de decoració dels centres educatius, i 4 d’incentivació de la lectura mitjançant els contes, 1 taller de coeducació a través dels contes, 1 taller intergeneracional de rebosteria tradicional.
- 3 xerrades educatives adreçades a famílies;
- 1 taller de teatre i 1 de ball de bastons (tallers d’expressió verbal i corporal i de transmissió de tradicions catalanes) per a
- alumnes de primària,
- 1 projecte de prevenció de l’absentisme (presentació de referents culturals i caixó flamenc),
- Suport en l’organització d’activitats esportives extraescolars en 10 centres de primària.
El Pla Educatiu d’Entorn es realitza mitjançant un lideratge compartit, a nivell local, entre l’Ajuntament i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb la participació dels agents educatius i les entitats cíviques del territori.
Els Plans Educatius d’Entorn concebuts com a projectes de col·laboració institucional per a la millora de l’activitat educativa, faciliten una educació integral de l’alumnat i promouen la cohesió social a través de l’educació intercultural, l’ús de la llengua catalana i la igualtat d’oportunitats.