Notes de premsa
Mas Carandell contracta 10 persones en atur de llarga durada en el marc del programa Enfeina’t
El passat mes de febrer l’IMFE Mas Carandell va iniciar la contractació directa de 10 persones en el marc de la nova edició del programa Enfeina’t, un recurs de contractació laboral temporal i acompanyament a la inserció, que s’adreça a persones en situació d'atur de llarga durada. En aquesta ocasió s’han contractat 5 persones com a personal tècnic, 4 auxiliars administratives i 1 conserge. I la durada dels contractes ha estat 7 d’un any de durada i 3 de 9 mesos.
El regidor de Medi ambient i Ocupació, Daniel Rubio, explica que l’Enfeina’t pretén bàsicament trencar amb aquestes situacions de desocupació prolongades per evitar-ne la cronificació, a la vegada que proporciona a la gent una experiència professional pel seu currículum. Tot en vistes a millorar l’ocupabilitat d’aquestes persones i el seu posterior accés al món laboral.
Els projectes de Mas Carandell en que aquests persones treballadores participaran i desenvoluparan les seves funcions són: el suport a la implementació d’aplicatius vinculats a l’Administració electrònica, la dinamització de bases de dades del pla de proximitat empresarial, el programa d’actes de la celebració dels 30 anys, i en general en l’atenció a la diversitat i multiculturalitat. A més a més es proporcionarà al llarg de la relació laboral un acompanyament individualitzat per part de professionals de l’orientació de Mas Carandell amb la finalitat de facilitar la pràctica laboral posterior a aquest recurs ocupacional.
Enguany és la segona vegada que Mas Carandell desenvolupa aquest programa, ja que l’any 2018 es van arribar a contractar fins a 14 persones en durades de 6 a 12 mesos. Les últimes d’aquestes contractacions van finalitzar també el febrer passat i ja es té constància de 4 insercions posteriors.
El programa Enfeina’t està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal - Ministerio de Empleo, Migraciones y Seguridad Social i està regulat per l’Ordre TSF/150/2018, de 3 de setembre.