Notes de premsa
Mas Carandell incrementa l’oferta formativa en un 15% per arribar aquest curs als 4.500 alumnes
ormació dóna oportunitats» és el lema amb què el Mas Carandell, el centre de formació de l’Ajuntament de Reus, inicia el nou curs. La programació que el centre ofereix enguany s’incrementa un 15% en relació el curs passat. Consta de 266 cursos presencials i per Internet de 19 àmbits professionals diferents. El conjunt de l’oferta pot donar cabuda a més de 4.500 alumnes.
La campanya d’aquest any es presenta sota l’eslògan «La formació dóna oportunitats». Oportunitats de trobar una feina, oportunitats de promoció professional, oportunitats d’estabilitat, oportunitats de futur.
Tota l’oferta formativa i de serveis es pot consultar un any més a la revista Informat. La nova edició correspon a l’Informat’35, amb una tirada de 45.000 exemplars en la seva edició A4 i de 12.000 en la seva edició síntesi o abreujada. També es pot consultar al web www.mascarandell.org
La matrícula es pot fer a la secretaria el Mas Carandell, a les insatl·lacions del barri Gaudí, i per telèfon. S’ofereiexn diferents avantatges de preus: abonaments per a 2, 5 i 10 cursos o abonament familiar; i descomptes d’entre el 5 i el 10 %a antics alumnes, estudiants majors de 16 anys amb carnet, Universitaris diplomats o llicenciats el curs 2009-10, membres d’entitats associades; i persones aturades.
Reconeixement
L’activitat formativa de Mas Carandell està reconeguda per diverses entitats com el Departament de Treball, el Departament d’Educació, el Departament d’Acció Social i Ciutadania, el Ministeri d’Educació, el Ministeri de Treball i Immigració, el Ministeri d’Administracions Públiques, l’Institut d’Estudis de la Salut, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili.
En aquest darrer cas, el reconeixement concedit a determinats cursos de la Fundació per part per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la URV, s’amplia enguany amb les acreditacions atorgades per la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació i per les de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut.
D’altra banda es preveu torni a augmentar el nombre d’acreditacions de la Universitat Oberta de Catalunya concedides a les accions formatives presencials.
Col·laboracions
A més per oferir accions formatives que responguin a la realitat de la demanda de les empreses, un any més s’ha treballat de manera intensa des del Pla de proximitat per tal que empreses, organitzacions empresarials i entitats participin en el disseny de nous cursos. Així a les col·laboracions que es venen mantenint per exemple amb el Grup Pere Mata, la CEPTA, el grup SAGESSA, taller Baix Camp o el Gremi de forners entre d’altres, se n’hi afegeixen de noves. Les més destacades d’aquest curs serien l’establerta amb Centre de Recursos per a la Salut i el Medi (pels cursos de Medi ambient i sostenibilitat) i l’establerta amb la Unió de Botiguers de Reus (pels de Comerç i logística).
A part d’ampliar la col·laboració pel disseny de cursos, per exemple en el cas de la Unió de Botiguers, les persones que realitzin aquests cursos s’inscriuran a la borsa de treball de Mas Carandell des de la que es gestionen les ofertes de treball dels comerços de Reus.
Formació ocupacional
L’IMFE aposta per un nou programa per a joves de 16 a 24 en situació d’atur, les Noves cases d’oficis finançades pel SOC i el FSE. En aquest cas s’impartiran 3 especialitats: Electricista especialista en energia solar fotovoltaica, Administració i gestió d’aules d’informàtica i Monitor de gent gran i dependents. Els nous tallers podran acollir fins a 10 joves cadascun, els quals després d’un període de formació de 6 mesos tindran un contracte laboral de formació.
Aquesta oferta se suma a la formació ocupacional que el centre ofereix, amb 6 cursos adreçats prioritàriament a persones en situació d’atur que dona cabuda a unes 320 persones; i amb els Programes de Qualificació Professional Inicial que ofereixen 90 places a joves sense el Graduat en Educació Secundària,
Perfeccionament professional
Pel que fa als cursos de perfeccionament professional presencials, la Fundació aposta per ampliar l’oferta presencial a tres nous àmbits: Medi ambient i sostenibilitat, Administració publica i Comunicació. I segueix oferint un important catàleg de cursos de temàtica actualitzada, en diferents formats i horaris, en els 13 àmbits que ja oferia l’any passat, entre el quals destaquen per la seva extensió el sociosanitari, el d’educació, el d’idiomes i el d’informàtica.
En el cas de l’àmbit d’informàtica, cal ressaltar que l’oferta que es presenta està adaptada a la preparació per l’examen que cal superar per obtenir l’acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació, ACTIC. Aquesta acreditació es va posar en funcionament el passat mes de novembre per part de la Generalitat, i Mas Carandell col·labora com a centre orientador i avaluador des del febrer.
A nivell de formació continuada per Internet, mitjançant l’Aula Mentor i en col·laboració amb el Ministeri d’Educació, l’IMFE torna a ampliar les propostes, en aquesta ocasió amb 12 opcions més en relació al setembre passat.
Per últim, en quan a l’apartat de formació es continuaran oferint Tallers d’alfabetització digital al Mas Carandell Centre, per seguir facilitant l’accés a les noves tecnologies. Aquestes actuacions, en funcionament des de fa 5 anys, es programen de forma periòdica i són gratuïtes per a la població adulta. Sempre han estat molt ben acollides, i l’evidència és que l’any passat es va multiplicar per 5 el nombre de persones matriculades.
Altres serveis
A banda de les opcions formatives, l’IMFE segueix oferint serveis d’orientació acadèmica i laboral, que actualment es concentren a la nova seu del Mas Carandell Centre, inaugurada l’any passat al barri del Carme. Els recursos d’acompanyament a la inserció es mantenen i ho fan amb una activitat creixent, com per exemple la borsa de treball per Internet, l’Espai Activa, els servei d’orientació laboral individual o els dispositius d’inserció (Aportes 4 per a dones i dispositiu Treball als barris que ha ampliat l’atenció a tot tipus de col·lectiu).
Finalment, i adreçats a les empreses, a banda de la gestió d’ofertes de treball a través de la borsa de treball per Internet, la Fundació ofereix: formació a mida, el cicle de jornades, el butlletí electrònic d’informació empresarial, l’accés a cursos cofinançats pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya i consultoria en formació per donar suport a la gestió d’ajuts al desenvolupament, per exemple en relació als crèdits de la Fundació Tripartita del Servei d’Ocupació.