Notes de premsa
Mas Carandell participa a la Setmana BIO amb visites escolars als horts urbans ecològics del barri Sol i Vista
Del 20 al 28 d’octubre se celebra a Catalunya la Setmana Bio, una setmana per conèixer la producció i l’alimentació ecològiques amb activitats arreu del territori. Una d’aquestes activitats, que es durà a terme a Reus i serà impulsada per Mas Carandell, és l’organització de visites escolars als horts urbans ecològics del barri Sol i Vista de Reus, uns espais de cultiu gestionats des del Pla d’experiènciació laboral Manteniment d'horts urbans i valorització de l'entorn periurbà dels barris de La Immaculada i Sol i Vista, que actualment es desenvolupa a l’IMFE Mas Carandell en el marc del programa Treball als barris.
El regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio explica que tot i que l’objectiu primer dels plans d’experienciació és l’ocupació de persones en situació d'atur i la seva qualificació professional en el sector de l’agricultura ecològica, aquesta és una bona ocasió per difondre el treball realitzat als horts urbans i dotar de valor pedagògic tant l’activitat agrícola responsable gestionada amb criteris ambientals com el foment d’una alimentació i consum saludables.
500 alumnes
Es preveu que a prop de 500 alumnes de la ciutat puguin gaudir d’aquestes sortides educatives, que enguany s’adrecen a centres educatius amb els que ja es treballa el tema dels conreus ecològics. En aquest sentit ja s’han planificat les visites de l’escola del barri, la Cèlia Artiga (4 grups, de 3r a 6è de primària), de l’escola Alberich i Casas (amb 4 grups de 5è i 6è), de l’escola Misericòrdia (amb 3 ó 4 grups més) i de la Prat de la Riba, 1r i 2n (que a banda de la visita ha programat altres tallers i sortides a nivell de centre). També visitaran els horts urbans del barri Sol i Vista nois i noies de 1r d’ESO i l’Aula oberta de l’Institut Gaudí i l’alumnat del CEE Font del Lleó.
Durant les visites, i en funció del nivell educatiu de l'alumnat, es duran a terme explicacions sobre la gestió ecològica de cultius en bancals ceràmics elevats, ressaltant aspectes sobre la fertilització, la rotació de cultius, el disseny i associació de conreus i l’encoixinat entre d’altres aspectes, així com la gestió d’un sistema de compostatge amb les restes de l’horta generades pel veïnat.
Mas Carandell compta enguany amb dos projectes d’experienciació laboral dins del programa Treball als barris, que han permès contractar 8 peons per treballar en l’àmbit de l’agricultura ecològica i la jardineria, i 2 persones com a monitores seves. Es tracta d’una acció del Programa Treball als barris subvencionat, pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal.