Notes de premsa
Més de 600 infants i joves es beneficien de la Xarxa Esports als barris, que finalitza aquest dissabte
t dissabte 9 de juny, a les 10:00 h, a les instal·lacions esportives que fa servir el club UDC Mas Pellicer Futbol a Mas Iglésias, tindrà lloc la cloenda de les activitats de la Xarxa Esports als barris d'aquest curs 2011-2012. Més de 600 infants i joves s'han beneficiat durant aquest curs de la tasca de desenvolupament personal, socialització i inclusió social que es realitza a través d'aquest projecte.
Prèviament, a partir de les 10:00 h, una de les entitats esportives que realitza més activitats dins d'aquesta Xarxa, la UDC Mas Pellicer, organitza un torneig de categoria prebenjamí amb la participació de les següents escoles de futbol de la ciutat :
• C.E. Unió Astorga
• F.C La Salle
• A.E Pare Manyanet
• C.E Santes Creus
• Esportiu Els Masos de Reus
• U.D.C Mas Pellicer
També està previst que al finalitzar aquest torneig, la secció de dansa de la UDC Mas Pellicer realitzi una exhibició.
La Xarxa Esports als barris és un projecte integrador, i impulsat per l'àrea de Benestar Social i l'àrea d'Esports, i més concretament pels Serveis Socials, el Pla d'Insclusió Local, la regidoria de Convivència i Immigració, els Plans comunitaris, els clubs esportius i les escoles, amb la col·laboració del Pla Educatiu d'Entorn, la Guàrdia Urbana i diverses associacions i agents socials. El programa també compta amb la implicació del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.
L’Ajuntament de Reus va iniciar el projecte Xarxa Esports als barris l’any 2000 al barri de Sant Josep Obrer i s’ha anat ampliant a tota la ciutat. Aquest és un projecte de ciutat, comunitari i en xarxa, que utilitza l’esport per a impulsar el desenvolupament personal, la socialització i la inclusió social d’infants, adolescents i joves, i per a combatre la vulnerabilitat social.
Aquest projecte es porta a terme desenvolupant activitats esportives com el futbol, el futbol sala, el bàsquet, els balls i ritmes, el bàdminton, entre d’altres. Es realitza a tots els districtes de la ciutat, mitjançant els equipaments i entitats existents. En totes les activitats es desenvolupa un treball socioeducatiu i de cohesió social per part de monitors, educadors socials, tècnics esportius de zona i mediadors interculturals. Es realitzen accions formatives i de prevenció sobre temes de sexualitat, drogues i altres d’interès; alhora, es treballen aspectes clau per a la inclusió social: procés d’escolarització adient, formació per l’ocupació i inserció socio-laboral.