Notes de premsa
Més d’una vuitantena d’entitats, escoles i institucions del territori participaran en la primera trobada de la Xarxa d’Educació 360 al Camp de Tarragona
Aquest dijous, 30 de març, el Casal de les Dones de Reus acollirà la primera trobada d’Ecosistemes i Xarxes educatives per l’Equitat de la Xarxa Territorial d’Educació 360 del Camp de Tarragona. Es tracta d’un acte destinat als diferents agents educatius del territori i una vuitantena d’entitats, centres educatius i institucions ja s’hi han sumat.
La trobada, que estarà conduïda per la periodista reusenca Anna Fortuny, vol ser un un bon impuls per la recent estrenada Xarxa d’educació 360 del Camp de Tarragona. L’objectiu és construir al Camp de Tarragona una xarxa sòlida, nombrosa i diversa, formada per agents (ajuntaments, centres educatius, entitats, consells comarcals, …) dels diferents pobles i ciutats del territori, un projecte que ja s’està executant amb èxit a Catalunya.
L’objectiu és promoure, visibilitzar i aportar eines i reflexions pel desplegament de projectes i experiències amb mirada 360, és a dir, ajudar a identificar reptes i aportar solucions per combatre les desigualtats educatives, en el dins i fora escola, així com fer propostes sobre com desplegar polítiques 360 al territori. Es tracta de polítiques d’educació a temps complet, per garantir que tots els infants i joves gaudeixin de les mateixes oportunitats educatives i que aquestes siguin de qualitat.
L’acte compta amb les intervencions d’Enric Aragonès, director de l’Aliança d’educació 360 i de Raquel Barbier, coordinadora de la Xarxa d’educació 360. Per altra banda, hi haurà dos blocs d’experiències amb l'objectiu d'il·lustrar amb exemples concrets de l'Educació 360 al Camp de Tarragona.
La primera taula d’experiències, anomenada quan les experiències de l’entorn es transformen en oportunitats educatives, comptarà amb les intervencions del projecte Vincles a càrrec de Núria Bruno, cap de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Reus; projecte Tecno Art, a càrrec de Sergi Moncusí, director de l’escola Saavedra de Tarragona; la mentoria socioeducativa a càrrec de Marina Claverias, directora de l’Associació Quilòmetre zero; i l’educació a través dels contes a càrrec d’Elena Piñol, sòcia de la Cooperativa Cuentropia.
En segona ronda es destinarà el bloc a Quan la comunitat es connecta per donar resposta a les necessitats educatives de tots els infants. Es tractaran els següents àmbits: l’espai públic, espai de joc, a càrrec de Jordina Plaza, tècnica de serveis educatiu de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona; el programa d’inclusió en l’educació fora escola a càrrec d’Anna Cardona, tècnica de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament del Vendrell; els Serveis d’Intervenció Educativa inclusius a càrrec de Jordi Navarro, director tècnic Fundació En Xarxa; i, per últim, l’escola com a ecosistema educatiu: un canvi de mirada, a càrrec de David Roco, director de l’escola Prat de la Riba de Reus.
L’acte clourà amb les intervencions de Montserrat Alegret, tècnica dels serveis educatius de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, i del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens.