Notes de premsa
Minut de silenci per les tres dones assassinades en crims masclistes aquest cap de setmana a Andalusia
L'Ajuntament de Reus convoca un minut de silenci aquest dimarts, 2 de juliol, a les 12 h a la plaça del Mercadal en senyal de condemna per les tres dones assassinades en crims masclistes en 24 hores a Andalusia.
Es tracta de tres feminicidis: un home ha matat dues dones a Zafarraya, a Granada, i un altre home ha assassinat la seva parella a Fuengirola, a Màlaga.
A Zafarraya, un poble de la província de Granada, un home ha assassinat la seva exparella i la mare d'ella i després s'ha suïcidat el passat dissabte. La policia investiga el cas com a crim masclista. L'home té antecedents.
A Fuengirola, un home ha matat la seva dona i després ha intentat suïcidar-se. Els fets van passat la nit de divendres. En aquest cas, la investigació la porta la Policia Nacional. L'home va ser detingut.
Amb aquestes, 19 dones han mort assassinades aquest any 2024 a tot l'estat.
L'Ajuntament reitera el seu compromís en l'erradicació de les violències masclistes amb aquesta crida la ciutadania a sumar-se a l'acte.
Com demanar ajuda?
Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, i atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.
En cas d'emergència davant d'una agressió cal trucar al 112 o demanar ajuda per WhatsApp al 601 00 11 22.
A més, l'Ajuntament de Reus atén les dones des de l'Àmbit d'Igualtat de l'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials. De manera específica, hi ha dos serveis d'atenció a les dones municipals que depenen d'aquest àmbit: el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i l'Oficina d'Atenció a la Víctima (OAV).
El SIAD atén, informa, assessora i acompanya, si s'escau, a les dones per tal de poder exercir els seus drets en tots els àmbits relacionats amb la seva vida laboral, social, personal i familiar. Per això, ofereix informació i orientació; activació de recursos, en cas que sigui necessari; suport en la tramitació d'ajudes econòmiques; atenció social individual; suport psicològic, i assessorament legal.
Està ubicat al Casal de les Dones, al número 9 de la plaça de la Patacada, i es pot contactar amb aquest servei a través del número de telèfon 977 010 672 o a través del correu electrònic [email protected]. Per a més informació sobre el SIAD es pot consultar l'enllaç següent: https://www.reus.cat/servei-dinformacio-i-atencio-les-dones-siad
L'OAV atén totes les persones (menors, gent gran, dones, amb discapacitat o amb malaltia mental...) víctimes de qualsevol classe de violència. Ofereix els serveis següents: acompanyament a la víctima; activació de recursos, en cas que sigui necessari; suport en la tramitació d'ajudes econòmiques; seguiment de les incidències del servei telefònic d'Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO) de Creu Roja; seguiment de les ordres de protecció; informació i orientació; atenció social; derivació a serveis especialitzats de violència; elaboració de denúncia, si cal, i assessorament legal.
Està ubicada a la comissaria de la Guàrdia Urbana, a l'avinguda Marià Fortuny, 27. A més de fer-ho de manera presencial, també es pot contactar amb aquest servei a través dels números de telèfon de la Guàrdia Urbana 977 010 092 (extensió 2318). Per a més informació sobre l'OAV es pot consultar l'enllaç següent: https://www.reus.cat/serveis/oficina-d-atencio-la-victima-oav-0