Notes de premsa
Nova reunió de la Xarxa d’Atenció a les persones maltractades
t dimecres, 24 de gener, es va reunir la Xarxa d’Atenció a les persones maltractades, que aplega els representants de diferents institucions que assisteixen i atenen en primera instància les persones que han estat víctimes de maltractament. La reunió, convocada per l’Oficina d’Atenció a la Víctima de Reus, va servir per donar un primer pas per aconseguir una formació comuna entre tots els agents implicats en matèria de prevenció, detecció i tractament de la violència.
La xarxa convocarà pròximament una jornada per reflexionar i compartir experiències entre els diferents agents implicats amb l’objectiu de crear sinèrgies i programar accions de formació conjuntes especialment dirigides als professionals. Més enllà de les actuacions que individualment porten a terme les diferents institucions, la reunió que es va celebrar a la caserna de la Guàrdia Urbana va significar l’acord de totes les parts per donar un primer pas cap a la formació conjunta en temes de violència, la reflexió sobre els punts febles de les experiències actualment en marxa, la definició de criteris comuns que afavoreixi la comunicació entre les diferents parts i l’optimització de recursos.
Aquest primer pas, acordat pels representants presents a la reunió, el desenvoluparà pròximament un comité dissignat per la pròpia xarxa, el qual definirà el contingut, el disseny i l’abast de la jornada.
La reunió d’aquest dimecres va comptar amb la participació de representants del Col·legi d’Advocats de Reus, dels Jutjats de Reus, dels tres cossos de seguretat que operen a la ciutat (el Cos Nacional de Policia, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana), de l’Hospital de Sant Joan i les Àrees Bàsiquies de Salut, així com de tres delegacions territorials del Govern de la Generalitat (d’Ensenyament, Justícia i Acció Social i Ciutadania) i de l’Ajuntament de Reus.
El 5 de novembre de 2004, la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Reus va convocar la primera jornada de treball amb els representants de diferents institucions que assisteixen, en primera instància, les persones que han estat víctimes de maltractaments. Els presents van acordar llavors dissenyar un protocol comú d’atenció a la víctima, de manera que, sigui quina sigui la instància a la qual acudeixi, rebi una resposta única i coordinada. També es va decidir que es promourien accions de formació i i una tasca conjunta d’informació a la població i a les víctimes de maltractament. El 15 de juny de 2005 se signava el Protocol d’Actuació en temes de maltractaments i violència familiar.