Notes de premsa
Noves propostes formatives de Mas Carandell per afrontar el canvi climàtic adreçades a la ciutadania, empreses i centres educatius
Amb l’objectiu de promoure l’estalvi energètic i de recursos, fomentar l’eficiència i impulsar l’acció pel canvi climàtic, Mas Carandell organitza noves accions en el marc del cicle Reactivem (Reus) des de l’economia verda i circular.
El Regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, explica que “aquesta programació, desenvolupada en la marc del Pla de Reactivació social i econòmica de la ciutat, Reactivem Reus, és una actuació dissenyada des de Mas Carandell per sensibilitzar i promore la implementació de l’Agenda 2030, i dona continuïtat als seminaris web d’aquesta temàtica oferts l’any passat”.
En aquesta ocasió s’han planificat dues línies formatives. La primera, adreçada a ciutadania i empreses, proposa dos seminaris presencials, de 40 hores cadascun, un d’Energia solar tèrmica i un d’Energia solar fotovoltaica, per donar a conèixer les operacions bàsiques pel muntatge i la posta en marxa d’aquests tipus d’instal·lacions, així com la legislació aplicable. Les persones interessades trobaran informació i es podran inscriure a través de l’enllaç: https://ja.cat/49tZt.
La segona línia d’accions es dirigeix a docents, amb la finalitat d’aportar eines que els facilitin conscienciar les generacions més joves sobre la necessitat d’actuar davant el canvi climàtic. En aquest cas, Mas Carandell en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp, ofereix dos tallers en línia sobre recursos per dinamitzar l’aula amb dinàmiques al voltant del canvi climàtic, l’esgotament de recursos naturals, la contaminació i la pèrdua de la biodiversitat.
El primer d’aquests tallers pedagògics és La motxilla bioclimàtica, per al professorat d’ESO i Batxillerat. Són 15 hores de formació del 27 de gener al 24 de febrer, amb l’objectiu de sensibilitzar i potenciar el debat sobre el consum energètic a l’espai educatiu, fer l’anàlisi bioclimàtic d’una aula, incorporar la gestió de l’energia a la vida quotidiana i estudiar la relació-impacte entre salut i qualitat ambiental de l’aula. La inscripció és oberta a https://ja.cat/QmRUF.
L’altre taller pedagògic, Sensibilització i educació ambiental, és per a mestres d’Educació infantil i primària, i serà els dimarts de l’1 al 22 de febrer de 17.30 a 20h. A través d’una formació dinàmica i participativa es donaran a conèixer les principals amenaces de la crisi ambiental actual, la realitat del present i la perspectiva de futur. La inscripció es pot realitzar a https://ja.cat/g7PoM.
Aquest cicle és subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat per Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% pel FSE, per això les accions no tenen cost per les persones participants. Impulsa els objectius de desenvolupament sostenible 7 (Energia neta assequible), 8 (Treball digne i creixement econòmic), 12 (Consum i producció responsables) i 13 (Acció climàtica).