Notes de premsa
Preestrena de la sèrie de ficció “Kimeres” al CIMIR
El Centre de la Imatge Mas Iglesias CIMIR de Reus acollirà aquest dimecres dia 17 de juliol, a les 22:00 h, la preestrena de “Kimeres”, una sèrie de ficció que es construeix completament a partir de la reutilització d’imatges d’arxiu.
“Kimeres” és un format que neix arrel de la Crida de Projectes Culturals de 2022, plantejada conjuntament per 3Cat i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), depenent del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
La nova sèrie de ficció està produïda per 3Cat, en associació amb Un Capricho de Producciones. A la preestrena hi assistirà l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita; el diputat de la Diputació de Tarragona, Josep Baiges, i el regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens. També hi seran els tres creadors implicats en la sèrie: els guionistes Pep Bras, Alberto Marini i Santi Suárez-Baldrís, qje també han fet de directors dels seus respectius episodis.
“Kimeres” és una sèrie de 6 episodis de 25 minuts, amb històries autoinclusives, proposades per sis professionals de l’àudiovisual que treballen a Catalunya, i que són:
- Pep Bras: Guionista tot terreny amb més de 30 anys d'experiència.
- David Verdaguer: És un dels actors amb més prestigi del panorama cinematogràfic i teatral actual.
- Natza Farré: Actualment, presenta el programa “Està Passant” i produeix i escriu el podcast “El Nou Paradigma”, juntament amb la humorista Judit Martín
- Alberto Marini: És un reputat guionista i creador de sèries per a televisió (“La Unidad”, “La Unidad Kabul”).
- Jaume Balagueró: És un dels directors més internacionals de la nostra cinematografia. Va crear, juntament amb Paco Plaza, la saga de terror “REC”.
- Fernanda Rossi: És una reputada guionista, habitual als grans festivals dels Estats Units.
“Kimeres” crea un context nou per a les imatges d’arxiu. En aquest sentit, és un format televisiu original i innovador que s’aprofita del potencial polisèmic de tota la imatge. Els 6 guionistes i directors escriuen un guió original i l’il·lustren únicament amb imatges d’arxiu. A partir de diferents arxius fílmics i fotogràfics del país, cada guionista-director construeix la seva història per convertir unes imatges originalment de caràcter documental en part d’una ficció.
El seu creador, Santi Suárez-Baldrís, explica que “la gènesi de KIMERES sorgeix d’una combinació de factors que he anat endreçant amb el temps. La primera ficció construïda sobre imatges d’arxiu que vaig veure era un curtmetratge sobre un aviador. Va ser en un Festival Memorimage de fa molts anys. Aquella pel·lícula em va impactar, no tant per la història en sí, sinó perquè era la primera vegada que veia aquella mena d’experiment audiovisual i em va fer ballar el cap: “Però, això... és veritat o és mentida?”.