Notes de premsa
Presentació de l'11è conte solidari editat per l'Ajuntament, ˝Fil a l'agulla˝, a càrrec de l'ONGD Mirades del Món
L'Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l'Ajuntament de Reus, a través de l'Àmbit de Solidaritat i Cooperació, ha editat un nou conte solidari titulat ˝Fil a l'agulla˝, escrit per Òscar Fabregat, membre de l'ONGD Mirades del Món, i il·lustrat per Elisabet Díez, coneguda pel nom artístic Anduluplandu. Tots dos el presentaran públicament aquest dimecres, 9 d'abril, a les 18 h a la Sala Infantil de la Biblioteca Central Xavier Amorós, situada al número 1 del carrer Escorxador de Reus. Durant l'acte, que és gratuït i obert a tothom, també actuarà la coral de l'escola Els Ganxets. El conte es podrà comprar a la presentació i a través de l'ONGD Mirades del Món, una entitat que forma part del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional.
El conte, que s'adreça a infants entre sis i dotze anys, tracta sobre la importància del treball en equip, la solidaritat i la paciència. La Killa, una nena curiosa i decidida que descobreix el poder transformador del fil i l'agulla, n'és la protagonista. A través de les seves aventures, aprèn que cosir és molt més que unir teles, és també connectar persones, emocions i històries. Amb l'ajuda dels seus amics i la saviesa dels més grans, la Killa comprèn que, amb esforç i col·laboració, es poden arreglar vestits estripats i també situacions difícils i relacions trencades.
Aquest conte tendre i inspirador, que ens recorda que cada petit gest compta per fer un món millor, és l'onzè conte d'una col·lecció que va començar l'any 2006 amb l'objectiu de visibilitzar projectes de solidaritat arreu del món i sensibilitzar la ciutadania sobre les situacions difícils que viuen moltes persones a molts indrets.
Tothom pot disposar d'aquests contes a través de la web de l'Ajuntament de Reus: https://www.reus.cat/serveis/contes-solidaris
Inauguració de l'exposició «Mirades sense fronteres: una visió contra la discriminació racial»
El mateix dimecres 9 d'abril a les 17 h al carrer Vapor Vell, s'inaugurarà l'exposició «Mirades sense fronteres: una visió contra la discriminació racial» de la fotògrafa Irlanda Puente, membre de l'ONG Mirades del Món. La inauguració estava prevista el 18 de març i es va haver d'ajornar per la pluja. L’exposició es pot visitar fins al 30 de maig.
Es tracta d'una activitat que forma part de la programació amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Discriminació Racial que l'Ajuntament de Reus ha organitzat entorn del 21 de març per conscienciar la ciutadania.
Una mostra que s'inscriu dins el projecte Llambordes d'Art Urbà, una iniciativa que utilitza l'espai públic com a escenari per promoure l'art urbà i la reflexió social, i forma part del programa Street Gallery, una galeria d'art al carrer.
Mirades del Món
Mirades del Món és una organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) formada per un grup de persones que els apassiona viatjar i han viscut experiències professionals i de voluntariat en cooperació internacional, en l'àmbit educatiu. En aquestes experiències han après a mirar diferent, a ampliar la mirada i també han desaprès molts patrons i prejudicis. Un dels grans aprenentatges és que totes les persones poden generar canvis. Per això, el seu objectiu és contribuir a fer que aquest món esdevingui més just a través de l'educació, l'art i la cooperació mútua.