Notes de premsa
Recepció als alumnes europeus participants al projecte Comènius
gidora cap de l’Àrea d’Educació i Formació, Misericòrdia Dosaiguas, rebrà aquest dilluns 14 de gener a les 13:00 h al Saló de Plens de l’Ajuntament els alumnes de vuit escoles europees que participen juntament amb l’IES Baix Camp de Reus en un projecte Comènius.
El projecte en el que participen els alumnes de l’IES Baix Camp té com a finalitat editar una revista europea en format paper i online, escrita per i per a l’alumnat. Serà una revista interdisciplinària, intercultural i sostenible que promou l’aprenentatge significatiu més enllà dels continguts del llibre de text. Cada número de la revista tractarà un tema general comú a tots els països participants com la cultura o l’educació. La revista es convertirà en un punt de trobada a nivell europeu que contribueixi al desenvolupament cognitiu, personal, social i cultural dels participants i potenciï l’aprenentatge d’idiomes, el desenvolupament de les TIC i el sentiment de pertinença a Europa. A més, es crearà una plataforma d’aprenentatge virtual interactiva a través d’Internet.
Entre els dies 14 i 16 de gener tindrà lloc a l’IES Baix Camp la reunió preparatòria del projecte. Durant aquest dies, els alumnes estrangers s’allotjaran i visitaran la ciutat. En aquest projecte hi participen alumnes de centres educatius de Neuenhaus (Alemanya), Levice (República Eslovaca), Léognan/ Aquitaine (França), Hardenberg (Holanda), Kisvárda (Hongria), Catanzaro/Calabria (Itàlia), Sainte-Marie (Martinica) i Wejherowo, (Polònia).
El programa Comènius s’adreça a l’atenció de les necessitats d’ensenyament i aprenentatge dels alumnes d’educació secundària, així com a les institucions o organitzacions que són responsables d’aquesta formació. Els seus objectius són: Millorar la qualitat i incrementar la mobilitat de l’alumnat i personal educatiu; promoure associacions escolars de qualitat; potenciar l’aprenentatge de llengües estrangeres entre l’alumnat i personal educatiu; donar suport a l’ús innovador de les TIC; incrementar la qualitat i la dimensió europea de la formació del professorat; impulsar la millora dels enfocaments pedagògics i de la gestió escolar; i facilitar la difusió i valoració dels resultats i productes de projectes i mobilitat.