Notes de premsa

REDESSA i la Cambra de Comerç acorden la promoció conjunta de la internacionalització empresarial

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 14/01/2010

alde de Reus i president de REDESSA, Lluís M. Pérez, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà; i el conseller delegat de REDESSA, Josep Morató, han signat aquest dijous 14 de gener el conveni de col·laboració entre la societat pública liderada per l’Ajuntament de Reus i la corporació mercantil per promocionar de manera conjunta i coordinada la internacionalització de les empreses instal·lades als respectius àmbits d’influència.

L’acord busca sumar esforços per fomentar la interrelació empresarial, la creació sinèrgies, la consolidació dels teixits empresarials locals i la projecció de les empreses a través d’una xarxa estatal i internacional de vivers i complexos empresarials.

En l’àmbit internacional, l’acord busca explotar les potencialitats de l’aeroport de Reus i les connexions estatals i internacionals a baix cost, que apropen significativament territoris i posen de manifest la conveniència d’establir mecanismes de col·laboració entre ciutats amb interessos compartits.

La col·laboració entre REDESSA i la Cambra de Comerç es concreta en actuacions encaminades al desenvolupament econòmic, la internacionalització empresarial i la generació d’ocupació com les següents:

- Cooperació en matèria de promoció econòmica, emprenedoria i suport a la petita i mitjana empresa.
- Projecció internacional de les empreses ubicades als complexos de REDESSA.
- Transferència de coneixements entre empreses.
- Impuls a la creació d’una xarxa internacional de vivers i centres d’empreses.

En virtut d’aquest conveni, representants de REDESSA i de la Cambra de Comerç constituiran una comissió de seguiment i coordinació per tal de consensuar les polítiques de promoció empresarial que es programin fora del territori competencial de les dues entitats. L’acord busca la coordinació efectiva entre les dues entitats per a la programació d’accions, de tal manera que s’evitin duplicitats i se’n reforci l’eficàcia.

Antecedents
REDESSA, la societat pública liderada per l’Ajuntament de Reus, ha anat teixint en els darrers mesos una xarxa de col·laboracions amb diferents ciutats amb l’objectiu d’impulsar la creació d’una xarxa estatal i internacional de vivers i centres d’empreses. REDESSA continua fent contactes amb altres poblacions no només d’Espanya sinó també de l’estranger per anar teixint aquesta xarxa de relacions.

Amb aquesta filosofia, REDESSA ha editat un catàleg de promoció de ciutat en diferents idiomes i acaba de reformar i traduir a l’anglès i el francès, la seva plana web www.redessa.cat, que aviat també serà disponible en alemany.

- Beauvais: REDESSA va engegar el maig de 2009 l’estratègia d’internacionalització empresarial amb la signatura del conveni de col·laboració amb la Communauté d’Agglomération du Beauvaisis, prop de París, per cooperar en matèria de promoció econòmica, emprenedoria i suport a la petita i mitjana empresa en els seus respectius àmbits territorials; i, en especial, dels respectius vivers d’empreses.

- Castelló: El passat mes de desembre, REDESSA ha signat un conveni de col·laboració amb el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló per estimular el contacte, les relacions i la cooperació entre empreses del Clubinn, Club d’empreses i Viver de CEEI Castelló; empreses vinculades a altres organismes relacionats amb l’emprenedoria de la província de Castelló; i empreses del Viver de REDESSA.

- Liverpool: El desembre de 2009, REDESSA va signar el conveni de col·laboració amb el Liverpool Science Park. Es tracta d’un projecte conjunt entre les dues universitat de Liverpool i l’Ajuntament per impulsar un viver d’empreses de base tecnològica. Fundat l’any 2006, el centre compta amb més de 6.000 metres quadrats i serveix a 60 empreses. Ofereix espai per a nous projectes, suport i assessorament i organitza jornades de difusió i networking.

- Nottingham: REDESSA i el Biocity Nottingham van signar l’acord de col·laboració el desembre de 2009. Es tracta d’un viver d’empreses especialitzada en el sector de les ciències de la vida. Compta amb diversos laboratoris que s’usen de manera compartida. Biocity té tres edificis que permeten a les empreses créixer i desenvolupar-se dins del propi centre. Actualment té 60 empreses que sumen 500 empleat.

- Palma de Mallorca: L’IMFOF és un organisme autònom de l’Ajuntament de Palma que té per objectius fomentar l’ocupació, afavorir la creació d’empreses i impulsar els sectors productius de l’economia local. Compta amb un viver i un centre d’empreses amb locals a preus avantatjosos per a emprenedor. REDESSA i l’IMFOF van signar l’acord de col·laboració el desembre de 2009.

- Chihuahua: REDESSA i l’Ajuntament de la ciutat mexicana de Chihuahua han signat aquest 12 de gener per videoconferència el conveni de col·laboració entre les dues institucions per a la promoció empresarial i la internacionalització de les empreses instal·lades als respectius territoris. Es tracta del primer conveni transoceànic d’aquestes característiques que signa REDESSA en la seva estratègia d’internacionalització empresarial.

«Reus al món»
La Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, dins de l’estratègia d’internacionalització de la corporació, va posar en marxa fa uns mesos el programa de REUS AL MÓN per afavorir les dinàmiques comercials del territori amb aquelles poblacions i les seves àrees d’influències que tenen una instal•lació aeroportuària connectada amb l’Aeroport de Reus.

En aquesta línia la Cambra ha mantingut fins ara diverses reunions amb els cònsols a Barcelona dels països on Ryanair o Blue Air ha obert noves connexions com ara Marroc, Polònia, Romania o Holanda entre d’altres. Unes trobades que han servit per realitzar, de forma paral·lela, una primera aproximació amb les Cambres de Comerç de les ciutats destinatàries d’aquests vols. Es tracta, per tant, d’aprofitar les sinergies que les noves línies poden crear per incrementar les dinàmiques comercials entre els respectius teixits sòcio-econòmics.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.