Notes de premsa

Reorganització de l’Àrea de Cultura

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 28/11/2016

L’Ajuntament de Reus ha iniciat el procés per reorganitzar una part de l’Àrea de Cultura, en concret la que afecta els actuals organismes autònoms Institut Municipal d’Acció Cultural i Institut Municipal de Museus de Reus. Aquesta redefinició suposarà la fusió d’aquests dos organismes en un de sol a fi i efecte de dotar-los d’una direcció estratègica, racionalitzar els recursos, modernitzar l’estructura de gestió, afavorir la polivalència dels equips de treball i millorar l’eficiència pressupostària.

L’àmbit de la cultura i el de la promoció de ciutat són dos dels eixos de treball estratègics del govern municipal. En el cas de l’àmbit de promoció l’Ajuntament va reordenar-ne les tasques amb la creació de l’Agència de Promoció i, en un procés amb objectius i característiques semblants, ara es porta a terme el replantejament del funcionament de l’àmbit de la cultura, que permet reforçar l’aposta municipal per l’àmbit de la Cultura.

La nova mesura no afectarà les actuals estructures de la Regidoria de Cultura, la xarxa de Biblioteques Municipals, el Consorci del Teatre Bartrina i el Consorci del Teatre Fortuny. En canvi, l’IMAC i l’IMMR passaran a fusionar-se en un únic organisme autònom.

El pas que es dóna per potenciar i millorar el funcionament de l’Àrea de Cultura obeeix a allò que estableix el Pla de Modernització de l’Administració municipal que porta a terme el govern amb l’objectiu de millorar els serveis als ciutadans. 

Tal i com ha recordat la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, "el compromís del govern és donar un nou impuls a la Cultura amb una nova organització i una nova direcció estratègica dels equips municipals, mirant cap al futur, col·laborant encara més estretament amb les entitats i els creadors, per donar una millor resposta a les noves situacions i necessitats culturals de la ciutat i dels ciutadans".

El nou organisme autònom municipal sorgit gràcies a aquesta reorganització disposarà d’un total de 26 treballadors. La nova estructura donarà lloc a la creació d’una direcció estratègica per al nou organisme, per sota de la qual existiran una coordinació de l’àmbit de Festes i Festivals, una coordinació de l’àmbit de Museus i una coordinació de l’àmbit administratiu.

Pel que fa a l’àmbit tècnic, existiran tres tècnics/es especialitzats dins l’organisme: tècnic/a de Festes i Festivals, tècnic/a de Restauració i tècnic/a de Patrimoni. La resta de personal tècnic desenvoluparà tasques d’acord amb la polivalència que requereixen el conjunt d’accions que es porten a terme des d’aquest departament municipal.

Els consells generals dels dos organismes autònoms afectats reben aquest dilluns la informació sobre la nova proposta de reorganització, com a pas previ perquè els canvis es puguin fer efectius.

IMAC
L’IMAC és un organisme autònom local creat el 1988 per l’Ajuntament de Reus amb l’objectiu d’impulsar els diferents i variats aspectes de la vida cultural de la ciutat. Des de la seva creació actua com a espai aglutinador i com a centre de generació i coordinació de l’activitat cultural de Reus i la seva àrea d’influència. És l’interlocutor directe de les entitats culturals de la ciutat, amb les quals col·labora en l’organització d’actes, estableix convenis de col·laboració i també atorga subvencions de tipus divers. Els equipaments culturals que gestiona l’IMAC són la Casa Rull i la Palma.

Dins l’estructura de l’IMAC hi ha actualment l’Oficina de Festivals, que coordina i executa el Festival Europeu de Curtmetratges, la Fira de Circ a Catalunya Trapezi, els Festivals d’Estiu, el Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual de Reus COS i el Festival Internacional de Cinema Memorimage. També organitza les festes majors de Reus (Sant Pere i Misericòrdia) i col·labora activament en la resta de manifestacions culturals que viu la ciutat, com són el Carnaval, Sant Joan, Sant Jordi, la Cavalcada de Reis i Corpus.

IMMR
L’IMMR és un organisme autònom local de l’Ajuntament de Reus creat el novembre de 2001, dedicat a la gestió, investigació, conservació i difusió del patrimoni cultural de Reus i la seva àrea. Els museus de Reus col·leccionen, conserven i exhibeixen objectes testimonis materials de la vida de l’ésser humà i el seu entorn. Els equipaments culturals gestionats a través de l’IMMR són el Museu de Reus (amb el Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca i el Museu de la plaça de la Llibertat) i el Centre de la Imatge Mas Iglesias. Participa també en la gestió de la bòbila Sugranyes i el refugi de la Patacada.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.