Notes de premsa
Reus celebra el dia nacional de la nutrició en el marc de la Setmana Saludable
gidoria de Família i Gent Gran de l'Ajuntament de Reus, a través del departament de Salut Pública, celebra aquest dilluns 28 de maig, el dia nacional de la nutrició en el marc de la Setmana Saludable.
El Dia Nacional de la Nutrició és una iniciativa de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició, Alimentació i Dietètica (FESNAD) en col·laboració amb altres institucions i amb l’ajuda de la indústria farmacèutica i alimentària.
La regidora de Família i Gent Gran, Misericòrdia Bonfill destaca el següent respecte a la nutrició: "considero que hem de posar èmfasi en el paper de les famílies en l’adquisició d’hàbits saludables ja des de la infància i donar importància als avis com a transmissors de la cultura i hàbits alimentaris saludables".
En aquest sentit, el Departament de Salut Pública ha impulsat una campanya amb el lema Ensenyar a menjar és ensenyar a créixer, que té com a objectiu informar a la ciutadania en els termes següents:
Quins són els bons hàbits?
- Fer 5 menjades al dia,( esmorzar a casa i a mig matí, dinar, berenar i sopar)
- Menjar de tots els grups d’aliments,( làctics,fruita, verdura, carn, peix, ous, llegums, pasta, arròs, oli, etc)
- Evitar picar a entre hores
- Beure aigua amb les menjades
- No tenir el saler a taula
Quins consells podem donar per motivar als nens a millorar els hàbits?
- Podem invitar-los a col·laborar en el disseny dels menús .
- Podem prendre’ls alhora d’anar a comprar els aliments.
- Cal fer-los participar en la preparació dels plats a la cuina, preparant la taula per menjar i recollir-la després.
- Cal organitzar-se i que sempre que sigui possible menjar tots junts i conversar.
- Cal que els grans donin exemple menjant de tot i variat, és la manera més senzilla d’aprendre.
- Cal procurar que tota la família mengi el mateix .
- Cal animar a tastar nous aliments i així descobrir junts nous sabors i textures.
Durant tot l'any, a través de l’Institut Municipal de Puericultura Dr. Frias es realitzen accions per ensenyar els bons hàbits en l’alimentació als alumnes de les escoles de primària. Així, durant aquest curs s’han fet les actuacions següents per fomentar els bons hàbits:
- Taller “L’alimentació” mitjançant el joc fent servir aliments simulats i de plàstic, explicació dels grups d’aliments, classificació, menús equilibrats aquest curs 2011/2012 han participat les escoles següents , Prat de la Riba, Pompeu Fabra, Misericòrdia, La Vitxeta , Sant Josep, Prat de la Riba, Marià Fortuny.
- Taller intergeneracional d'esmorzars saludables a l'escola explicació de la importància de l’esmorzar equilibrat a l’inici del dia i amb col·laboració d’avis es realitza un esmorzar saludable. ha participat l’ escola , Prat de la Riba.
- A Reus, cada dia és un bon dia material didàctic per treballar a l’aula per millorar els hàbits de l’esmorzar, participació de les escoles següents: La Vitxeta Joan Rebull Rosa Sensat Alberich i Casas Isabel Besora Reus 21 ALBA
- Col·laboració en el Taller Gimcana alimentació mediterrània de l’Agrupació Mútua amb la participació de les escoles Joan Rebull i Sant Josep.
Aquesta celebració s'emmarca dins de la Setmana Saludable, que se celebra a Reus des d'aquest dilluns, 28 de maig, fins al 3 de juny amb tota una programació a l’entorn de cinc eixos: Envelliment saludable, activitat física, alimentació saludable i segura, sexualitat i drogodependències, i entorn saludable.