Notes de premsa

Reus celebrarà el 14 de juliol la 14a edició dels Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 6/07/2021
Roda de premsa XIV Premis Gaudi Gresol
Roda de premsa XIV Premis Gaudi Gresol
Cartell dels XIV Premis Gaudi Gresol

L’Ajuntament de Reus, la Fundació Gresol i El Círcol han presentat aquest dimarts, 6 de juliol la catorzena edició dels Premis Gaudí Gresol a la Notorietat i l’Excel·lència, que es lliuraran el pròxim 14 de juliol a l’auditori Gaudí del Tecnoparc firaReus, a partir de les 19h. L’acte ha comptat amb la participació del president de la Fundació Gresol, Emili Correig, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la presidenta d’El Círcol de Reus, Patrícia Terradellas i el director gerent de la Fundació Gresol, Robert Moragues, els quals han donat a conèixer tots els detalls sobre la gala de la setmana vinent.

La Fundació Gresol lliura aquests premis amb l’objectiu de distingir persones que han destacat per la seva trajectòria professional i personal, pels seus mèrits i per la seva dedicació. La gran participació i l’èxit assolit en totes les edicions anteriors encoratja de nou la Fundació Gresol a organitzar aquesta gala, que concentra personalitats de renom de totes les àrees, tant de Catalunya com de la resta de l’Estat. Entre els premiats en edicions passades figuren personalitats tan rellevants com Pau Gasol, Valentí Fuster, Luis del Olmo, Ferran Adrià, Juan A. Samaranch, Isidre Fainé, Carles Sentís, Eduard Punset, Antoni Brufau, Mercè Sampietro, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Anna Ferrer, Maribel Verdú, Elena Arzak, Josep M. Pou, Marc Márquez, Jordi Cruz, Joan Pera, Manel Fuentes, Josep M. Mainat, Ildefonso Falcones, María Blasco o Rafael Matesanz, entre d’altres.

Els premiats de la catorzena edició són:

  • Llucia Ramis (Literatura)
  • Esteve Camps (Arquitectura)
  • Jordi Juan (Periodisme)
  • Núria Salán (Tecnologia)
  • Josep M. Campistol (Medicina)
  • Jordi Basté (Ràdio)
  • Silvia Marsó (Arts Escèniques)
  • Equip femení. FC Barcelona (Esport)
  • Jordi Salas-Salvadó (Català Il·lustre)
  • Marina Rossell (Música)

Tots els guardonats assistiran a la gala i recolliran personalment el premi. També compartiran la vetllada i el còctel-sopar posterior amb tots els assistents. El guardó és una reproducció del bust de l’arquitecte Antoni Gaudí, obra de l’escultor Joan Matamala, realitzat en bronze.

La gala d’enguany tindrà un parell de canvis respecte al que tradicionalment es venia fent. Enlloc d’haver-hi un còctel de networking a l’arribada dels assistents, enguany passaran directament a l’entrega de premis dins l’auditori que, per a més seguretat de tots, serà amb un 50% de l’aforament d’aquest espai. Un cop acabi l’acte formal de lliurament, donarem pas al sopar solidari. El sopar també s’ha vist modificat a causa de la pandèmia i serà un còctel-sopar a peu dret i a l’aire lliure, a l’auditori exterior de firaReus. D’aquesta forma, els assistents estaran a l’exterior aprofitant que la gala se celebra en ple de mes de juliol. La pandemàmia ha motivat aquest canvi per garantir la seguretat de tots i totes, a i més, propiciarem el networking entre els assistents.

En aquesta ocasió, el còctel-sopar solidari serà en benefici de la Creu Roja, una organització humanitària que s’estén per tot el món. La missió de la Creu Roja és treballar per la prevenció i la mitigació del sofriment humà. D’aquesta manera, s’encarrega de preservar la salut i la vida de tots el individus, especialment en situacions de guerra i emergència. La prevenció de malalties, la promoció del benestar social i el foment del treball voluntari son altres dels seus objectius.

La conductora de la gala serà una de les sòcies de la nostra fundació, Montse Bes, qui ja va presentar la gala dels Premis al Talent emprenedor en el mes d’abril a Salou.

Trajectòria dels guardonats

  • LITERATURA: LLUCIA RAMIS: Escriptora. Va debutar com a novel·lista el 2008, amb Coses que et passen a Barcelona quan tens trenta anys (Columna/Barrett). Egosurfing, publicada a Destino, va obtenir el premi Josep Pla 2010. També és autora de Les possessions, Premi Llibres Anagrama 2018 i Premi El Setè Cel. Ha estat reconeguda amb el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel i amb el premi Time Out al millor creador de 2013.  Actualment col·labora com a cronista cultural i columnista a La Vanguardia i als programes Via lliure i No ho sé (Rac1), i al Planta Baixa (TV3).
  • ARQUITECTURA: ESTEVE CAMPS. President Delegat de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiratori de la Sagrada Família. Va exercir la seva activitat professional a “La Caixa” en diversos càrrecs de responsabilitat. Al mateix temps, ha ostentat diverses responsabilitats al servei de l’Església de Barcelona. Durant la visita de Benet XVI a Barcelona el novembre de 2010, va ser el responsable del servei d’acreditacions, i des de la Sagrada Família va formar part de l’equip organitzador dels actes a la Basílica. Actualment, col·labora, dins de l’àmbit de la Delegació d’Economia de l’Arquebisbat de Barcelona, en el departament de Béns Immobles i és conseller de Càritas Diocesana.
  • PERIODISME: JORDI JUAN. Periodista i director de La Vanguardia. Llicenciat en Ciències de la Informació. Actualment és director de La Vanguardia, on ha treballat en dues etapes successives, entre 1992 i 2007 i des del 2015 fins a l'actualitat. Al llarg de la seva trajectòria ha alternat el periodisme analògic tradicional en diverses capçaleres (durant 27 anys), la comunicació corporativa (6 anys) i el periodisme digital (5 anys). Ha estat professor a la Universitat Ramon Llull i col•laborador en tertúlies de  TV3, 8TV, Catalunya Ràdio, Rac 1 o Com Ràdio, entre d'altres mitjans.
  • TECNOLOGIA: NÚRIA SALÁN. Presidenta de la societat Catalana de Tecnologia. Per vocació és professora de Ciència i Enginyeria Metal·lúrgica a la UPC; per decisió és investigadora membre del grup CIEFMA (Centre d'Integritat Estructural, Fiabilitat i micromecànica dels Materials), i per afició és divulgadora i presentadora d’un programa de televisió, L’enginy (in)visible, que va començar com una conferència, és actualment un projecte de divulgació molt consolidat, amb un programa de televisió setmanal a Fibracat-TV. Enamorada de la tecnologia, en tant que és la base de la societat i no distingeix entre homes i dones, perquè és al servei de les persones.
  • MEDICINA: JOSEP M. CAMPISTOL. Director general de l'Hospital Clínic de Barcelona. Nefròleg amb més de 36 anys treballant en el Clínic Barcelona: 10 anys com a responsable de l'àrea de nefrologia i urologia, dos anys com a director mèdic i des de 2016 com a director general de l'hospital. És, a més, professor agregat de Nefrologia a la UB i membre de l’staff de la Unitat de Trasplantament Renal de l'Hospital Clínic. Ha publicat més de 500 articles en publicacions peer-review. És membre de diverses societats internacionals de trasplantament. El Dr. Campistol ha viscut en primera línia la gestió d'un dels principals hospitals d'Espanya enmig de la crisi sanitària de la Covid-19.
  • RÀDIO: JORDI BASTÉ. Director i presentador d'El món a RAC1. Periodista. De 1982 a 2004 treballà a Catalunya Ràdio, on col·laborà en les retransmissions de futbol de Joaquim Maria Puyal. L'any 2004 s'incorporà a RAC1, on fins al 2007 presentà el programa esportiu Tu diràs. Des d'aquest any és director i presentador del magazine El món a RAC1, que ha esdevingut el més escoltat de la història a Catalunya. En televisió, entre altres, ha estat presentador dels programes No pot ser (2019-20) i Nexes (2021) amb Mònica Terribas. Ha guanyat diversos premis, entre els quals destaquen dos Ondas o un Protagonistas.
  • ARTS ESCÈNIQUES: SILVIA MARSÓ. Actriu, cantant i productora. Ha interpretat més de 100 personatges en 22 pel·lícules, 28 sèries i 22 obres teatrals, rebent més de 15 premis i nominacions. En cinema destaca La conspiració de Pedro Olea o Amor, curiositat, Prozak i dubtes de Miguel Santesmases, entre altres. Ha actuat en les sèries Merlí sapere aude, El secreto de puente viejo, Velvet o Gran Hotel. En Arts Escèniques ha interpretat comèdia, drama, tragèdia, musicals, vers clàssic i clown. Ha protagonitzant obres com El gran mercat del món de Calderón o Doña Rosita la soltera de Lorca, etc. Va estrenar el passat 6 de maig l'obra L'Emperadriu del Paral·lel en el Teatre Nacional de Catalunya.
  • ESPORT: EQUI FEMENÍ. FC BARCELONA. Campiones del triplet temporada 2020/21. La consecució del triplet amb la Lliga, la Copa de la Reina i la Champions League, han fet de la 2020/21 una temporada de somni. Les blaugranes solament han perdut dos partits dels 47 que han disputat. Dos empats i 43 triomfs completen el balanç de les culers en totes les competicions. Unes victòries que s'han construït gràcies al joc associatiu i col·lectiu i han desembocat en gols i més gols amb un total de 208 dianes a favor; amb Jennifer Hermoso com a Pitxitxi de la Lliga i Champions League. Les campiones del triplet deixen escrita per la memòria una temporada memorable.
  • CATALÀ IL·LUSTRE: JORDI SALAS-SALVADÓ. Catedràtic Distingit de Nutrició, Director de la Unitat de Nutrició Humana de la Facultat de Medicina de la URV i Investigador ICREA-Acadèmia. Nascut a Reus el 1958. És Cap Clínic de la Unitat de Nutrició de l’Hospital Sant Joan de Reus (IISPV), Vice-director de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere i Virgili (IISPV), Investigador del CIBERobn del Instituto Carlos III i Director del Centre Català de la Nutrició de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha estat entre 2018 i 2020 declarat per Clarivate Analytics com un dels investigadors més influents del món. Ha publicat més de 700 articles científics i 15 llibres. Les seves recerques s’han centrat en assaigs clínics en humans per avaluar l’efecte d’aliments, i patrons alimentaris sobre l’obesitat, la diabetis, i les malalties cardiovasculars.
  • MÚSICA: MARINA ROSSELL. Cantautora. Ha editat nombrosos discos: el primer d’ells Si volíeu escoltar (1976), però n’hi han seguit fins a una vintena, com són Penyora (Premi Fotogramas de plata 1978), Bruixes i maduixes (millor disc català de l’any 1980), Barca del temps (Disc d’Or 1985), Marina Rossell al Liceu (2008) o Marina Rossell canta Moustaki (2015). També ha cantat al costat d’altres autors, com Moustaki, Montserrat Caballé, Tete Montoliu… Ha fet nombroses gires per tot Europa, Amèrica i Àfrica, en els territoris palestins i a Ciudad Juárez. Té la Creu de Sant Jordi i ha rebut el Premi Olof Palme per la seva lluita per la pau i per estar compromesa amb les llibertats i els drets humans.

Com participar-hi?
Tots els participants fan una donació de 50 euros i les persones interessades a assistir-hi han de formalitzar prèviament la seva inscripció a través d’un petit formulari que trobaran al web de Gresol (www.gresol.org) , també poden trucar al telèfon 977 328 481 o bé enviar un correu electrònic a l’adreça [email protected]. Per a més informació es pot consultar la pàgina web de la Fundació www.gresol.org

La Fundació
La Fundació Gresol és un espai d’intercanvi d’idees, a més d’una excel·lent plataforma que reconeix l’esforç i l’excel·lència de destacades personalitats. La Fundació es va fundar per formar i reforçar els vincles existents entre els empresaris del territori, denominat històricament com Catalunya Nova, generant així un valor afegit a les nostres comarques. Avui en dia, la Fundació s’ha consolidat com un magnífic fòrum de trobada i debat dels temes d’actualitat amb major incidència en el món econòmic, empresarial, polític i social. Agrupa prop de 150 empresaris que representen les empreses més importants del Camp de Tarragona. Després d’una llarga trajectòria, la Fundació Gresol s’ha convertit en una reconeguda tribuna d’anàlisi per afavorir la projecció de les iniciatives empresarials que es duen a terme al nostre territori.

Roda de premsa XIV Premis Gaudi Gresol
Roda de premsa XIV Premis Gaudi Gresol
Cartell dels XIV Premis Gaudi Gresol

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.