Notes de premsa
Reus celebrarà La Nit de les Religions del 24 al 26 d'octubre
El dijous 24 d'octubre a les 19 h al Casal de les Dones, ubicat al número 9 de la plaça de la Patacada, s'ha programat l'acte d'obertura de La Nit de les Religions, conduït per la periodista Alba Cartanyà. Consistirà en una ponència inaugural que porta per títol "Dones i religions" a càrrec de Neus Forcano, directora de Justícia i Pau; un concert amb el nom de "La música de les tres cultures" de Burruezo & Nur Camerata, i parlaments institucionals a càrrec d'Arnau Oliveres, codirector d'Audir; Ramon Bassas Segura, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, i Anabel Martínez Serrano, regidora de Serveis a les Persones i Drets Socials i d'Habitatge de l'Ajuntament de Reus.
La programació inclou sessions de portes obertes als centres de culte, tallers i conferències, entre altres activitats, totes gratuïtes i amb aforament limitat, segons la capacitat de cada espai. Només hi ha una activitat, la del grup budista Sangha Activa, que requereix inscripció prèvia, que s'ha de fer per correu electrònic a: [email protected].
La regidora de Serveis a les Persones i Drets Socials i d'Habitatge de l'Ajuntament de Reus, Anabel Martínez Serrano, valora positivament que per primera vegada es faci a Reus aquest esdeveniment, que també es fa altres ciutats: "Amb La Nit de les Religions Audir promou la defensa del dret fonamental de les persones a viure d'acord amb les seves creences i conviccions, siguin religioses o no. I, a més, estic segura que aquesta jornada contribuirà a reforçar la coneixença entre persones amb creences diverses i, per tant, a afavorir la convivència a la nostra ciutat mitjançant la cultura de pau i el diàleg".
El propòsit de l'esdeveniment
La pràctica religiosa és un dret fonamental recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans que té a veure amb la llibertat de pensament, consciència i religió. I un dret que, tot i que es vincula amb el que és més íntim, personal i individual, també s'expressa de manera col·lectiva i construeix llaços comunitaris, de convivència i de solidaritat.
És des d'aquesta perspectiva que s'organitza aquesta jornada de celebració de drets, de diversitat i d'humanitat, on es convida tothom a conèixer el mosaic humà de creences, conviccions i pràctiques religioses que acull Reus.