Notes de premsa

Reus es posiciona com l'àrea urbana amb més ocupació en l'àmbit TIC de Catalunya, després de Barcelona

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 26/04/2022
Teresa Pallarès i Carles Pellicer
Teresa Pallarès i Carles Pellicer

L’Ajuntament de Reus ha fet balanç de les actuacions per posicionar la ciutat en l’àmbit TIC, que la situen com la segona àrea urbana en ocupació tecnològica, després de Barcelona.

L’impuls per a la creació del Clúster TIC, o la generació d’un ecosistema tecnològic al voltant de REDESSA i del Parc Tecnològic i d’Innovació del Tecnoparc, han estat alguns dels eixos clau que han assentat les bases per aquesta transformació. Així, a la ciutat hi ha un 2% d’ocupació vinculada a les noves tecnologies. Una estadística que, a Catalunya, lidera Barcelona amb un 3,4% d’ocupació en aquest àmbit.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que "en la darrera dècada, des de l’Ajuntament de Reus hem impulsat actuacions que han esdevingut estratègiques per al posicionament de la ciutat en l’àmbit tecnològic. I ho continuem fent. Actuacions amb les quals hem aconseguit els objectius marcats: captar el talent i la inversió de la iniciativa privada per fer de Reus un referent tecnològic tant a nivell nacional com internacional".

La regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge i consellera delegada de REDESSA, Teresa Pallarès, ha explicat que “també les dades d’ocupació en el sector TIC de REDESSA posen de manifest aquest increment en la contractació de personal qualificat vinculat a les TIC. Així, la primera empresa tecnològica instal·lada en un centre d’empreses de REDESSA va ser T-Systems, l’any 2009, amb uns noranta treballadors. Actualment, aquesta xifra arriba a gairebé uns 650 professionals dels 1.300 que treballen cada dia a REDESSA, és a dir, gairebé la meitat.”

Per potenciar aquest posicionament de Reus en l’àmbit de les noves tecnologies, s’han impulsat diversos serveis especialment vinculats a la creació d’startups. L’últim ha estat la Incubadora TIC, amb seu a REDESSA Tecno. Aquest programa de creació i acceleració de projectes tecnològics ha facilitat la creació d’11 startups en la primera edició i prepara ja les mentories personalitzades per aproximadament una desena més de projectes. També tenim l’Innolab, el laboratori d’innovació per a pimes de la ciutat, està treballant projectes vinculats a la digitalització.

Altres actuacions realitzades són les bonificacions específiques per a startups de base tecnològica que es vulguin instal·lar a REDESSA Tecno i REDESSA Cepid, amb descomptes de fins al 50% en el primer any; i el servei de softlanding, a través del qual es fa acompanyant en els tràmits administratius, el contacte amb proveïdors i l’assessorament en la gestió d’espais, entre d’altres, a les empreses interessades a instal·lar-se a la nostra ciutat.

El Hub FoodTech & Nutrition com a cataliltzador de les noves estratègies TIC
L’estratègia de futur passa per augmentar el catàleg de serveis vinculats a les TIC i l’especialització per sectors, a través de tecnologies específiques. En aquest sentit, fa un parell de mesos es va presentar el Hub Foodtech & Nutrition, l’aposta d’especialització de la ciutat, que vincula la tecnologia amb un altre sector que Reus també lidera: la indústria alimentària.

Actualment s’estan tancant els primers projectes i la previsió es presentar-los a meitats de juny. Els àmbits d’actuació giren al voltant de la traçabilitat i la sostenibilitat i algunes de les tecnologies més demandades són la blockchain, la intel·ligència artificial i el big data.

L’Ajuntament de Reus mantindrà l’aposta de concentració d’empreses i coneixement al voltant del Tecnoparc, després de constatar que les empreses del tecnològiques valoren l’emplaçament en zones urbanes, alhora que tendeixen a establir-se en municipis on ja hi ha altres empreses vinculades a la seva activitat. També es fomentarà la generació de talent, a través de formació a mida de les empreses, i l’impuls a la transformació digital, la potenciació dels perfils tecnològics i la millora de competències en ciència i tecnologia.

Teresa Pallarès i Carles Pellicer
Teresa Pallarès i Carles Pellicer

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.