Notes de premsa
Reus participa al 11è Fòrum de les Rutes Culturals del Consell d’Europa amb la mirada posada en la futura Ruta Europea del Vermut
En línia amb les gestions per a la creació de la Ruta Europea del Vermut, la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles ha participat a l’11è Fòrum Consultiu Anual de les Rutes Culturals Europees organitzat per el Consell d’Europa a l’illa grega de Creta del dia 5 al 7 d’octubre.
El projecte europeu liderat per Reus, que inclou la ciutat italiana de Turí i la francesa de Chambéry, basat en la tradició histórica de ciutats productores de vermut, conté tots els ingredients per a ser certificat com una nova Ruta Cultural del Consell d’Europa, segell que certifica rigorositat i prestigi i dona visibilitat i promoció a les ciutats que en formen part.
En l’actualitat i des de la seva creació per part del Consell d’Europa l’any 1987, s’han certificat 48 rutes que engloben tot tipus d’actius culturals, patrimonials i de tradicions compartides entre els estats membres de la Unió Europea. L’objectiu és donar suport a iniciatives nacionals, regionals i locals, que fomentin i promocionin la ciutadania europea a través del patrimoni cultural i del turisme sostenible. En aquesta darrera edició del Fòrum, s’hi han afegit tres noves rutes: La Ruta Europea dels Cafès Històrics, la de les Dones Escriptores i la dels Comptes de Fades.
En el decurs de les jornades, Reus Promoció ha aconseguit avançar en la configuració de la Ruta Europea del Vermut mitjançant les reunions mantingudes. Al mateix temps, ha establert nous contactes amb representants d’altres rutes ja constituïdes i de les quals la ciutat de Reus també en podria formar part.
Per aquest motiu, la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles ha afirmat que “per a Reus, aquestes xarxes europees representen una important oportunitat d’obertura de nous mercats per a intensificar la promoció de la nostra ciutat com a destinació cultural de qualitat, posant en valor els nostres actius des de Gaudí i el modernisme així com el propi vermut com a experiencia turística al voltant d’un producte- , fins a les nostres tradicions i cultura”.