Notes de premsa
Reus participa a l'assemblea de l'Associació Xarxa FP, que aplega 26 ciutats europees
La regidora d’Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, Maria Dolors Sardà, ha participat aquest dijous a la dinovena Assemblea de l’Associació Xarxa FP, que té lloc al Deltion College de la ciutat de Zwolle, a Holanda, amb la participació de representants de 26 ciutats europees (d'un total d'11 països). Barcelona i Reus són les úniques ciutats catalanes adherides a la xarxa que promou la mobilitat d'estudiants i professors d'FP.
Des de l'any 2013 i fins al 2017 un total de 20 alumnes europeus han estat acollits a Reus en el marc del programa de mobilitat europeu d'estudiants i professors de formació professional. En aquest període han estat 15 els alumnes de centres reusencs que han viscut l'experiència d'estudiar una part del curs a centres de diferents ciutats europees, com ara Múnic, Roma o Rovaniemi, entre d'altres.
Pel que fa al professorat, de 2013 a 2017 hi ha hagut 10 professors d'FP de centres de Reus que han viatjat a centres d'arreu d'Europa per conèixer els seus sistemes de treball. Aquests docents han conegut instituts de França, Alemanya i Suïssa, entre d'altres països.
La qualitat de l'FP, prioritat
Reus, a instàncies de la regidoria i de la Cambra de Comerç, es va adherir a l'Associació Xarxa FP el març de 2012. Des d'aleshores s'ha treballat per la promoció de la mobilitat internacional dels estudiants d'FP i la promoció de la mobilitat del personal i docents dels centres que imparteixen aquests estudis. La Xarxa FP va ser creada l'any 1999 per desenvolupar conjuntament estratègies per a la mobilitat d’alumnes i professorat de Formació Professional, i promoure l’intercanvi de bones pràctiques i la realització de projectes innovadors en el camp de l’educació i l'FP.
L'assemblea general reuneix tots els representants i gestors de mobilitat de cada ciutat de la xarxa. La reunió de l'assemblea general se celebra cada any en una ciutat membre. L'any passat es va celebrar a l'Ajuntament Barcelona, ciutat que lidera i dinamitza l'associació des de la seva fundació.
Durant l’assemblea s'han presentat les dades de mobilitats totals tant d'alumnat com "staff" i professorat, els nous projectes sol·licitats per a docents, s'ha realitzat la trobada dels gestors de mobilitat, i s'ha analitzat la candidatura de quatre noves ciutats que han sol·licitat l’adhesió a la xarxa durant aquest últim any: Constança (Romania), Granada (Espanya), Palerm (Itàlia) i Skelleftea (Suècia).
Maria Dolors Sardà ha afirmat que "el manteniment i la millora de la qualitat de l'FP és una prioritat per a la ciutat, i la participació de la ciutat en aquesta xarxa d'abast europeu contribueix a treballar en aquesta direcció, tot donant a conèixer la riquesa i funcionament del sistema de la nostra FP i al mateix temps descobrir de manera directa altres dinàmiques innovadores que es desenvolupen a Europa en el camp de la formació professional".