Notes de premsa
Reus serà la seu de la 3a Conferència internacional de l’Observatori europeu Ciutats i Pobles per a Tothom, que atèn la discapacitat
és de les trobades de Dublín (2008) i Barcelona (2006), la ciutat de Reus ha estat escollida per acollir la propera Conferència Internacional de l’Observatori Europeu “Ciutats i Pobles per a Tothom” el proper 21 de març.
Sota el títol «Aquí és on vull viure: les persones amb discapacitat i l’habitatge» l’Àrea de Benestar de l’Ajuntament de Reus organitzarà la Conferència i les diverses exposicions de la jornada, en la qual les ciutats podran explicar les seves experiències i projectes en relació amb l’habitatge i les persones amb discapacitat, tractant temes com: Les polítiques i normatives per a un habitatge accessible i assequible, Com fer un habitatge per a tothom?, Serveis residencials: necessitats i nous models d’atenció i Vida independent i autonomia personal.
Reus en el mapa de les ciutats per a tothom
La ciutat de Reus és membre del Consell Consultiu de L’Observatori Europeu Ciutats i Pobles per a Tothom des de l’any 2006. Aquest organisme compta amb l’adhesió de 66 ciutats, pobles i entitats de diferents països europeus, que han nodrit un banc de bones pràctiques amb 118 actuacions municipals, de les quals 15 pertanyen a la ciutat de Reus. Totes les bones pràctiques van adreçades a afavorir la vida de les persones amb discapacitat en relació a diferents àmbits (accessibilitat física i de la comunicació, mobilitat i transport, participació i informació ciutadana, treball i contractació pública, educació, lleure, esport, serveis socials i salut).
L’Observatori es basa en els criteris marcats per la “Declaració de Barcelona: La ciutat i les persones amb disminució” promulgada l’any 1995 en el marc del Congrés Europeu que es va fer a Barcelona amb aquest nom.
La funció de l’Observatori és conèixer, avaluar i informar sobre la situació de la ciutat, així com promoure l’intercanvi d’experiències encaminades a aconseguir que la interacció entra la ciutat i tots els seus habitants sigui més amable i afavoreixi l’evolució positiva de les persones amb discapacitat.
L’objectiu principal és ajudar a construir un model europeu de ciutat en el qual la societat es pugui desenvolupar d’una manera justa, respectuosa, solidària, sostenible i totalment accessible per a persones amb discapacitat.