Notes de premsa
Reus tanca els 4 anys de vigència del Mapa de Llars d’Infants de Catalunya amb 421 places creades i 179 compromeses
ntament de Reus tancarà els quatre anys de vigència del Mapa de Llars d’Infants de Catalunya 2004-2008 amb 380 places creades i 179 amb el finançament compromès. El ple de l’Ajuntament va acordar el 26 d’abril de 2005 assumir el compromís de creació d’un mínim de 315 places de titularitat municipal durant el període de vigència del mapa. El número total de places de 0 a 3 anys municipals arriba a les 421 amb les creades abans de 2004.
El compromís del ple de l’Ajuntament s’ha assolit amb escreix amb la creació de les 380 places en cinc centres entre 2004 i 2008: EBM Montsant (41 places), EBM EL Margalló (36), EBM El Marfull (115), EBM L’Olivera (114), EBM EL Lligabosc (74). A aquestes places se n’hi sumen 179 de noves per a les quals l’Ajuntament ja té el finançament compromès: Ampliació EBM La Ginesta (73) i EBM antic parvulari del CEIP Sant Bernat Calbó (106).
El compliment d’aquest compromís ha representat un esforç inversor i financer de 6,2 milions euros, inclosos en el Pla d’Acció Municipal 2003-2007. Igualment, el Pla d’Acció Municipal 2008-2011 ja preveu 2,6 milions d’euros per a l’ampliació de l’EBM La Ginesta i la rehabilitació de l’antic parvulari del CEIP Sant Bernat Calbó per obrir-hi una nova llar d’infants municipal.
La sol·licitud al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya d’una subvenció per a la creació d’una nova l’escola bressol a l’antic parvulari del CEIP Sant Bernat Calbó (Junta de Govern Local de 28 de novembre) i l’atorgament, el març de 2008, de la subvenció per ampliar l’EBM la Ginesta, permet culminar el període de vigència del Mapa de Llars d’Infants de Catalunya amb 179 noves places amb el finançament ja compromès.
- Compromís del ple de l’Ajuntament de l’abril de 2005 de creació de places fins el 2008: 315 places
- Número de places creades en el període de vigència del Mapa de Llars d’Infants de Catalunya (2004-2008): 380 places
- Número de places creades o amb el finançament compromès entre 2004 i 2008: 559 places
- Número total de places creades: 421
EBM Parvulari CEIP Sant Bernat Calbó
La Junta de Govern LOcal va acordar en la seva reunió del 28 de novembre sol·licitar al Departament d’Educació de la Generalitat una subvenció per a la creació d’una nova escola bressol municipal a l’antic parvulari del CEIP Sant Bernat Calbó. El projecte de rehabilitació de l’antic parvulari té un pressupost d’1.172.700 euros. L’edifici és de dues plantes i té una superfície construïda de 658m2. Les obres han d’adaptar l’edifici en una llar d’infants de sis aules, amb capacitat per a 106 places.
Actualment, l’antic parvulari de Sant Bernat Calbó està afectat per l’ús educatiu del CEIP Sant Bernat Calbó i l’IES Josep Tapiró. L’obertura de la llar d’infants en aquest edifici està inclosa en el programa de necessitats educatives dibuixat per la taula mixta de planificació i que afecta diferents centres educatius. Així, s’ha proposat el trasllat i l’ampliació de la segona línia del CEIP Sant Bernat Calbó en un solar del Mas Bertran. GISA, l’empresa pública de la Generalitat, ja ha adjudicat aquesta actuació. La previsió és que el gener de 2010 pugui entrar en funcionament el nou centre de primària.
Una vegada fet el trasllat, es redimensionaran les instal·lacions de l’IES Josep Tapiró amb els espais alliberats amb la marxa del CEIP. L’Ajuntament disposarà a partir de llavors de l’edifici per iniciar les obres de rehabilitació i adequació per al nou ús educatiu de 0-3 anys.
EBM La Ginesta
L’Ajuntament de Reus preveu licitar les obres de l’ampliació de l’EBM la Ginesta durant el primer trimestre del 2009. El projecte d’ampliació de la primera llar d’infants municipal de Reus té un pressupost d’1.016.146,21 euros. L’ampliació projectada comporta la creació de 73 places noves, amb la qual cosa el centre passaria a tenir-ne 114.
Les actuals instal·lacions del centre tenen una superfície de 258,68m2. El nou edifici que es farà annex serà de 615,09m2 de superfície útil. Amb el projecte arquitectònic, el nou edifici es retarda respecte la línia de façana de l’edifici actual en el volum que acollirà les aules, mentre que un altre volum, més baix i de caràcter més domèstic acollirà les funcions de suport com despatxos, office, lavabo de professors, neteja i vestíbul d’accés. El vestíbul actua, de fet, com l’articulació entre els dos edificis. Des d’aquest punt es pot optar per dos recorreguts: Un que connecta amb el parvulari actual i un altre que comunica amb el saló d’usos múltiples i les noves aules. Dins l’àrea del vestíbul se situen el despatx de direcció, l’espai per deixar els cotxets, l’office per al personal, el lavabo, un espai per a la neteja i abocador. Les aules obren al jardí, amb una sortida directa a una terrassa a nivell que permet comptar amb una generosa superfície com a pati de jocs. Un lluernari longitudinal es disposa sobre les aules i el magatzem de cotxet amb l’objectiu d’aconseguir una il·luminació indirecta.