Notes de premsa

S’amplia el model públic de gestió d’aigües de Catalunya GIAC-CONGIAC, que donarà servei a 600.000 usuaris a tot Catalunya

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 5/12/2006

a incorporació de Figueres i Vilanova i la Geltrú, l’associació d’interès econòmic de societats municipals catalanes que gestionen el cicle integral de l’aigua, el GIAC, amplia la població a la qual proveeix serveis fins arribar als 600.000 usuaris a tot Catalunya. Els seus responsables consideren que aquesta xifra representa una fita important perquè confirma que la gestió pública té un paper destacat dins de l’administració del cicle de l’aigua a Catalunya.

Figueres va materialitzar la seva incorporació a l’organisme en la darrera assemblea general del GIAC AIE (Gestió Integral d’Aigües de Catalunya), celebrada el 28 de novembre a Barcelona, mentre que Vilanova i la Geltrú va manifestar, en la mateixa reunió a la qual va assistir com a convidada, la voluntat de fer els tràmits per afegir-s’hi a partir del 2007.
L’any 2006 ha estat el primer any complert de desplegament del model. El GIAC - CONGIAC gestionarà l’any 2007 un pressupost agregat de 943.664 euros, amb un increment de prop del 20% en relació a l’exercici 2006.
El 1997, Reus, Manresa, Mataró i el Prat del Llobregat van decidir ajuntar esforços i crear el GIAC en base a un model públic de gestió que permetia augmentar la representativitat de les empreses que en formaven part davant de tercers, assolir sinergies entre els agrupats i oferir l’experiència adquirida i ajut a altres municipis. L’any 2000 s’afegia al GIAC Vilafranca del Penedès i el 2004 ho feia Tortosa. Posteriorment, l’any 2005 es crea un consorci, el CONGIAC, per agrupar els municipis titulars de les societats associades en l’agrupació d’interès econòmic. Els Ajuntaments del CONGIAC basen el creixement de les empreses d’aigües en la defensa de la titularitat pública dels recursos hidrològics i en el desplegament de la gestió pública que entén l’usuari i ciutadà com a element bàsic del servei d’abastament i sanejament.
En el seu trajecte, el GIAC ha permès a les empreses associades millorar l’eficiència del servei i la qualitat i ha aportat capacitat de gestió i recursos per a aquestes companyies.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.