Notes de premsa
S’obre la convocatòria de subvencions a les entitats que fomentin la participació ciutadana
L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència, obre la convocatòria de subvencions per a les entitats que portin a terme el foment de la participació ciutadana a la ciutat, que aquest dimecres, 17 de maig s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona. Les sol·licituds es podran presentar en el termini de 20 dies hàbils comptats a partir de demà.
La quantia total prevista en les subvencions és de 79.500 euros: 57.500 euros corresponents a projectes de participació ciutadana, i 22.000 euros corresponent al funcionament i manteniment de local social de les entitats. Aquestes dotacions podran ser ampliables en funció de les necessitats i de les disponibilitats pressupostàries.
Les bases de la convocatòria defineixen dues línies de subvenció, sempre dins de les competències de la regidoria:
- Projectes de participació ciutadana.
- El sosteniment de les entitats exclusivament destinades a la participació, que segons la llei són les associacions de veïns.
Dins la primera línia s’agrupen les sublínies següents:
- Projectes que afavoreixen la participació activa de col·lectius.
- Festes de barri.
- Projectes que afavoreixen les aportacions de les persones grans al conjunt de la ciutadania.
- Projectes per a la sensibilització envers la igualtat de gènere.
- Projectes que potenciïn visibilitzar la diversitat sexual i treballin per fer efectius els drets de les persones que pertanyen al col·lectiu LGTBI.
Les noves bases contemplen tres tipus de criteris per a la validació de les propostes: generals, específics i de valor afegit. Cada projecte obtindrà una puntuació final que serà la suma de la puntuació que obtingui en els tres criteris.
- Criteris generals: Incidència de l’activitat en el teixit social de la ciutat; Nombre de persones a qui s’adreça en relació amb el territori on es fa; Coherència del projecte, continuïtat, singularitat…
- Criteris específics: Permeten avaluar cadascuna de les línies i àmbits que se subvencionen.
- Criteris que aporten valor afegit: Es tindran en compte els projectes que incorporin valors positius per a la societat, que en si mateixos afavoreixin la sostenibilitat, les activitats intergeneracionals, la salut, el civisme, etc…
Amb aquest escalat i detall, es vol contribuir a la claredat, organització, previsió i transparència del procés d’atorgament d’aquestes subvencions.
En aquest sentit, les entitats podran conèixer amb més exactitud els criteris que regiran les subvencions. Així mateix, s’inclouen les noves obligacions que la llei de transparència preveu per a les entitats que obtinguin les subvencions.