Notes de premsa
T-Systems agruparà la seva activitat actual a l’edifici REDESSA Innovació per créixer i arribar als 500 treballadors
La multinacional tecnològica alemanya T-Systems té previst agrupar la seva activitat actual a REDESSA Tecno i REDESSA Viver (on va iniciar la seva activitat a la ciutat l’any 2009) en l’edifici REDESSA Innovació (annex a Eurecat) per créixer en instal·lacions i treballadors, passant dels 1.000 m2 actuals a 1.300 (un 30% més) i de 400 a 500 professionals. Així ho afirmat l'empresa en una roda de premsa que ha tingut lloc aquest divendres, 3 de novembre, amb la participació de Sandra Guaita, alcaldessa de Reus; Josep Baiges, regidor de Promoció Econòmica i Coneixement i conseller delegat de REDESSA; i Osmar Polo, CEO de T-Systems Iberia.
El trasllat serà possible gràcies a les obres d’adequació de l’edifici REDESSA Innovació que ha promogut l’Ajuntament de Reus, a través de l’empresa municipal REDESSA i que està previst que acabin a finals d’aquest any, després d’invertir-hi 900.000 euros.
Aquest edifici és el quart centre de negocis de l’empresa municipal, que l’any vinent complirà 30 anys i que gestiona també el de REDESSA Viver (Camí de Valls), Tecno, Cepid. Aquest quart centre serà el de REDESSA Innovació i acollirà la seu corporativa de T-Systems a la nostra ciutat.
Aquest centre d’empreses, consta de tres plantes que sumen 1.300 m2 útils, i té un disseny molt actual i funcional, amb un elevat percentatge d’espais col·laboratius destinats a trobades i reunions entre treballadors per fomentar el treball en equip i per projectes, en línia amb les dinàmiques de T-Systems i també, de la resta de centres d’empreses de REDESSA.
REDESSA Innovació, a l’igual que la resta d’edificis de REDESSA, oferirà als nous usuaris un servei integral que inclou el manteniment de les instal·lacions o la videovigilància, entre d’altres, per tal que l’empresa només s’ocupi de la seva activitat.
Sandra Guaita, alcaldessa de Reus, ha reiterat l'aposta per fer de la ciència, la innovació i el coneixement com a eix del creixement econòmic. "Seguirem treballant per atreure empreses i potenciar REDESSA com agent facilitador de l’activitat econòmica i de la captació i de retenció de talent, com ja ho és, amb una mitjana d’ocupació dels centres de REDESSA del 94% i unes 150 empreses instal·lades que sumen uns 1.500 professionals, la meitat dels quals, dedicats al sector tecnològic".
Osmar Polo, CEO de T-Systems Iberia, ha destacat que la voluntat d'aprofitar el talent del territori i la col·laboració público-privada suma i aporta valor; i ha afegit que la instal·lació de l'empresa a Reus ha col·locat la ciutat en el mapa internacional.
Sobre T-SYSTEMS
La multinacional tecnològica alemanya T-Systems és la companyia tecnològica més gran de la demarcació de Tarragona.
Va ser la primera gran empresa tecnològica que es va instal·lar als centres d’empreses de REDESSA, concretament al situat al Camí de Valls, l’any 2009.
Posteriorment, l’any 2011, amb la posada en marxa del centre d’empreses de REDESSA Tecno, va ampliar els espais, ocupant uns 400m2 del centre d’empreses del Parc Tecnològic i d’Innovació del Tecnoparc.
Quan es va anunciar l’ampliació, a l’abril de l’any passat, hi havia 160 persones treballant. Actualment, en les dues seus a Reus ocupen 1.000 m2 i hi treballen un total de gairebé 400 professionals. Amb el trasllat a l’edifici annex a l’Eurocat, passaran a disposar de 1.300 m2 (un 30% més dels actuals) i s’arribarà als 500 treballadors durant el 2024.
Una part dels empleats que s’han incorporat a la companyia són estrangers i des de REDESSA se’ls va facilitar el servei de “softlanding” per a acompanyar-los en la seva implantació a la ciutat, en la gestió de tràmits com el padró, la targeta sanitària, i la recerca d’habitatge o escola entre d’altres. També amb les activitats de la Comunitat REDESSA, algunes de les quals (visites al modernisme o activitats esportives) han servit per fomentar la integració dels nouvinguts.
Pel que fa a l’àmbit d’activitat, els projectes que T-Systems impulsa des de les instal·lacions de REDESSA estan vinculats a la salut, l’automoció, les administracions públiques i el sector financer.
Amb la creació d’aquests nous llocs de treball la companyia desenvolupa projectes vinculats a digitalització, la intel·ligència artificial i la gestió del Big Data. Des de Reus es treballen projectes d’àmbit local i també internacionals, gairebé en parts iguals.
Sobre REDESSA
Amb la posada en marxa del nou centre de REDESSA Innovació, l’empresa municipal gestionarà 23.500 m2 distribuïts en els quatre centres d’empreses i en la vintena de naus que gestiona al polígon AgroReus.
Amb l’adequació de l’edifici annex a Eurecat, tindrà presència als dos costats de l’Avinguda Bellissens, ampliant el Parc Tecnològic i d’Innovació del Tecnoparc, en una zona estratègica per la ciutat.
La mitjana d’ocupació dels centres de REDESSA se situa al 94%, amb unes 150 empreses instal·lades que sumen uns 1.500 professionals, la meitat dels quals, dedicats al sector tecnològic.
Aquest quart centre d’empreses permet disposar de nous espais a REDESSA Tecno, on s’està acabant d’adequar també un espai de 500 m2 d’oficines i seguim treballant en el model per a impulsar la creació del Cepid 2, al Parc Tecnològic i d’Innovació del Tecnoparc. Aquests nous espais permetran ubicar-hi noves empreses interessades a establir-se a la ciutat, retenir talent i generar activitat econòmica. A més, l’Ajuntament, a través de REDESSA seguirà treballant per mantenir-nos com a segona ciutat en ocupació TIC de Catalunya, després de Barcelona. Un posicionament que l’Ajuntament ha aconseguit impulsant la creació del Clúster TIC, ara fa 10 anys, i facilitant el creixement a les empreses tecnològiques que s’han instal·lat a la ciutat.