Notes de premsa
Tecnoparc incrementa amb Central Lechera Asturiana les aliances científiques amb empreses de nutrició i la salut
alde de Reus, Lluís M. Pérez, ha rebut aquest divendres, 26 de febrer el subdirector general de l'empresa cooperativa Central Lechera Asturiana, Javier Echevarría, i el seu equip de R+D, que ha manifestat la seva voluntat de cooperar amb el Tecnoparc, per impulsar diverses línies de col·laboració i de recerca en l'àmbit nutricional i de la salut.
Central Lechera Asturiana ha vingut atreta pel seu interès davant el dinamisme del teixit de col·laboracions que Tecnoparc genera en els sectors de la salut i la nutrició. Amb la voluntat d’ampliar aquest teixit, l'Ajuntament de Reus i Central Lechera Asturiana exploren la possibilitat que el Tecnoparc participi com a partner científic en el projecte d'investigació que l'empresa cooperativa impulsa en aliments funcionals per a gent d'edat avançada.
També estudien impulsar estudis clínics (nutricionals) amb diferents grups de població, aprofitant l'experiència i el bagatge de la Facultat de Medicina i de l'Hospital Universitari de Reus.
Central Lechera Asturiana és una empresa làctia de referència per la seva recerca i innovació continuada d’una alimentació saludable.
Associació Empresarial Innovadora
Recentment i fruit dels treballs de recerca realitzats, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha reconegut les empreses ubicades a l'entorn del Tecnoparc com a Associació Empresarial Innovadora en nutrició humana i animal. Aquest fet les permet participar en projectes de desenvolupament científic i d'innovació en les convocatòries del Ministeri destinades a finançar projectes col·laboratius de recerca entre empreses d'un clúster. Central Lechera Asturiana, a través de la societat Ato, n'és un dels membres.
Actualment hi ha més de 200 milions d’euros en curs en equipaments al Tecnoparc, 120 milions dels quals corresponen a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. L’edifici del Tecnoparc suposa una inversió de 46 milions d’euros; el Centre R+D+I, de 12 milions; el Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID), de 10 milions; el Centre per a Bioempreses, de 2,7 milions i la Unitat d’Experimentació Animal, de 2,2 milions. Fins ara, els operadors de recerca mobilitzats al voltant del Tecnoparc han generat ja 70 llocs de treball directes i es preveu arribar als 200 induïts.