Notes de premsa
Tret de sortida a l’ampliació dels Plans Educatius Entorn
a d’Educació i Família de l’Ajuntament de Reus ha convidat aquest dimecres 24 de gener a la comunitat educativa de la ciutat a les xerrades que tindran lloc al Mas Miarnau a partir de les 18:00h i que representaran el tret de sortida de l’ampliació dels Plans Educatius Entorn prevista per al proper curs escolar.
L’acte consistirà en l’exposició d’experiències de diferents centres en els quals ja es porten a terme Plans Entorn. Serà presentat per la tinenta d’alcalde d’Educació i Família, Empar Pont, i hi intervindran Ramon Pollina, director de l’IES Antoni Torroja, de Cervera; Misericòrdia Nomen, directora de l’IES Salvador Vilaseca de Reus; Rosa Boqué, directora del CEIP Eduard Toda de Reus, i els inspectors del Departament d’Educació i responsables dels Plans Educatius Entorn, Francesc Roig i Àngels Gonzàlez.
Actualment, a Reus hi ha set centres educatius amb plans Entorn: Una llar d’infants (LLar d’infants A. Cuadrada), tres centres d’infantil i primària (CEIP Pompeu Fabra, CEIP Eduard, Toda CEIP Sant Bernat Calbó), dos de secundària (IES Salvador Vilaseca, IES Josep Tapiró) i un de concertat (Col·legi Sant Pau. Amb l’ampliació, n’hi haurà 20 més: Cinc llars d’infants (Llar d’infants Roser, Aules Ralet, EBM Montsant, EBM La Ginesta EBM Margalló), vuit centres d’infantil i primària (CEIP Montsant, CEIP Reus 18 (Pi del Burgar), CEIP La Vitxeta, CEIP Marià Fortuny, CEIP Prat de La Riba ,CEIP Misericòrdia , CEIP Cèlia Artiga, CEIP Alberich i Casas), cinc de secundària (IES Domènech i Muntaner, IES Gaudí, IES Gabriel Ferrater, IES Baix Camp, IES d’Horticultura i Jardineria); un centre concertat (escola Puigcerver) i un centre d’educació especial (Col·legi Alba).
A finals del curs 2004-05 es van posar en marxa a Reus, els Plans educatius d’entorn, un projecte de col·laboració institucional per a la millora de l’acció educativa mitjançant la coresponsabilitat dels agents del territori. Es plans Entorn amplien el concepte d’escola a partir de definir l’educació en tres àmbits: l’educació formal o reglada, l’educació no formal –activitats extraescolars, de lleure i de vacances– i l’educació informal: formació de pares i mares i sensibilització de la comunitat amb el doble objectiu de prevenir i implicar.
Aquesta iniciativa de cooperació educativa pretén promoure la cohesió social a través de l’educació intercultural i l’ús de la llengua catalana en un marc multilingüe; crear un sistema de cooperació interpartamental i amb l’administració local, obert al món associatiu; aconseguir l’educació integral de l’alumnat; actuar en un àmbit territorial concret d’una manera ordenada i estable; i, finalment,dinamitzar i potenciar actuacions coordinades entre els centres educatius i el seu entorn.