Qui pot alertar

Pot fer comunicacions a la Bústia Ètica i Antifrau qualsevol persona que tingui coneixement sobre accions o omissions que puguin ser constitutives d’infracció en l’àmbit de les competències i actuacions pròpies de l’Ajuntament de Reus i de les entitats adherides al seu Sistema Intern d’Informació (consulteu quines són les entitats adherides).

En el cas que les persones usuàries de la Bústia, hagin obtingut la informació en un context laboral o professional vinculat amb l’Ajuntament de Reus o les entitats adherides al sistema, tenen garantida la protecció prevista en la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informen sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.

Dins d’aquest supòsit, queden inclosos en aquest sistema de protecció del Sistema Intern d’Informació de l’Ajuntament de Reus:
Persones que tinguin o hagin tingut la condició d’empleades públiques o treballadores per compte aliè.

  • Treballadores i treballadors autònoms
  • Accionistes, partícips i persones que pertanyen a l’òrgan d’administració, direcció o supervisió d’una empresa contractista, subcontractista o proveïdora, inclosos els membres no executius
  • Qualsevol persona que treballi per a o sota la supervisió i la direcció de contractistes, subcontractistes i proveïdors.
  • Persones voluntàries, becàries, treballadores en període de formació amb independència que percebin o no una remuneració, així com aquells amb qui la seva relació laboral encara no s’ha iniciat en els casos en què la informació sobre infraccions hagi estat obtinguda durant el procés de selecció o de negociació pre-contractual.
  • Les persones representants legals de les persones treballadores en l’exercici de les seves funcions d’assessorament i suport a l’informant
  • persones físiques que, en el marc de l’organització en la qual presti serveis la persona informant, assisteix a la mateixa en el procés.
  • persones físiques que estiguin relacionades amb la persona informant i que puguin patir represàlies, com companys/es de treball o familiars de la persona informant.
  • persones jurídiques, per les quals treballi o mantingui qualsevol altre tipus de relació en un context laboral o en les quals ostenti una participació significativa, la persona informant

Per completar la informació, consulteu la Política del Sistema Intern d’Informació i el Procediment per a la tramitació d’informacions.

Per completar la informació, consulteu la Política del Sistema Intern d’Informació i el Procediment per a la tramitació d’informacions.

Qui pot alertar? Protecció Anonimat De què puc informar?
Qui pot Protecció Anonimat De què
Com es fa? Seguiment Investigació Fer alerta
Com es fa Seguiment Investigació Fer alerta

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.