Anonimat

La Bústia Ètica i Antifrau és confidencial però també pot ser anònima si la persona informant ho decideix.

Per garantir l’anonimat (també de l'adreça IP, que pot identificar qui navega per internet), es pot utilitzar una xarxa d'anonimització. L'eina més utilitzada és la xarxa TOR.

Per fer ús de l'eina TOR, cal baixar el navegador des de la pàgina de descàrrega. En aquest enllaç, podeu veure un vídeo tutorial sobre com descarregar el TOR.

La xarxa TOR és bàsicament un programari gratuït i de codi obert que permet millorar la privacitat i seguretat a internet. La connexió a internet amb TOR passa a través d’una sèrie de túnels xifrats, en comptes de fer-se directament, i això dificulta rastrejar la font de la informació. Així, la identitat de la persona que es connecta està protegida

L'ús de la xarxa TOR per accedir a la bústia és aconsellable o indispensable quan es té el convenciment o la certesa de risc, perquè garanteix l'anonimat de la persona en el moment de la recepció de la comunicació. Recordeu que qui comunica ha de preservar, també, l'anonimat en el moment de l'emissió.
Es recomana tancar la resta de navegadors i aplicacions mentre es fa ús de TOR.

Per completar la informació, consulteu la Política del Sistema Intern d’Informació i el Procediment per a la tramitació d’informacions.

Qui pot alertar? Protecció Anonimat De què puc informar?
Qui pot Protecció Anonimat De què
Com es fa? Seguiment Investigació Fer alerta
Com es fa Seguiment Investigació Fer alerta

 

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.