Com es fa

La comunicació es farà mitjançant la Bústia Etica i Antifrau (enllaçada) de l’Ajuntament de Reus, que és un canal segur que permet la confidencialitat, l’anonimat i la comunicació bidireccional entre la personal informant i l’òrgan gestor del sistema.  

  1. Per fer la comunicació sense registrar l’adreça IP des de la qual s’accedeix al formulari es pot fer servir la xarxa TOR (Anonimat).
  2. Un cop s’ha accedit al formulari, es decideix si es volen aportar dades personals i/o de contacte. Aquesta opció és voluntària; el seu objectiu és permetre una comunicació més fluïda amb la persona informant i en cap moment afecta la tramitació posterior.
  3. S’omplen els diferents apartats que es van trobant dins l’eina amb les dades que es vulguin facilitar. També es poden aportar proves en forma d’arxius.
  4. Per acabar, cal acceptar les condicions d’ús.
  5. Quan s’enviï el formulari, es generarà un codi alfanumèric mode d’acusament de rebuda. Aquest codi és l’única manera d’accedir a aquest canal i serà responsabilitat de la persona informant conservar-lo.
  6. Tota la tramitació de l’alerta es farà mitjançant la plataforma esmentada. Per fer-ne el seguiment, cal accedir a la plataforma mitjançant el codi generat en el moment de la presentació. Un cop s’hi ha accedit amb el codi, es veuran les actuacions dutes a terme i es podran aportar més comentaris o proves a l’alerta presentada. Aquesta via és la que farà servir l’Òrgan Gestor del canal per posar-se en contacte amb la persona informant, per comunicar la tramitació que s’ha fet o per demanar-ne aclariments.

Aquest canal segur de comunicació electrònica garanteix la confidencialitat de les comunicacions; ofereix la possibilitat de preservar l’anonimat, permet mantenir la col·laboració amb la persona instructora del Canal en la comprovació dels fets i conèixer l’estat de tramitació de la comunicació.

En aquest sentit, caldrà mantenir el diàleg mitjançant aquest canal de comunicació per facilitar les tasques d’investigació i comprovació dels fets.

Si per algun motiu no es considera oportú fer servir aquest canal per presentar la informació, es pot utilitzar generar una comunicació a través de la mateixa bústia demanant de contactar amb l’Òrgan Gestor del Sistema per a concertar altres formes de compartir la informació i que s’ajustin al procediment per a la tramitació d’informacions aprovat.

Per completar la informació, consulteu la Política del Sistema Intern d’Informació i el Procediment per a la tramitació d’informacions.

Qui pot alertar? Protecció Anonimat De què puc informar?
Qui pot Protecció Anonimat De què
Com es fa? Seguiment Investigació Fer alerta
Com es fa Seguiment Investigació Fer alerta

 

 

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.