Pírcings i tatuatges
Els establiments no sanitaris de tatuatge, micropigmentació i pírcing han de complir amb un seguit de requisits per reduir el risc que poden tenir sobre la salut dels seus clients i usuaris. A l’Ajuntament li correspon autoritzar l’activitat, segons es compleixi la normativa sanitària.
Qualsevol establiment no sanitari que realitzi aquestes accions ja sigui exclusivament o conjuntament amb d’altres, caldrà que sol·liciti l’autorització sanitària i comuniqui a l’ajuntament si hi ha algun canvi en el responsable de l’aplicació.
De la definició de pírcing s'exclou la perforació del lòbul de l'orella mitjançant la tècnica de subjecció d'una arracada automàtica, estèril i d'un sol ús.
Et pot interessar
- Guia per a professionals del tatuatge, piercing i micropigmentació
- Pots consultar tots els requeriments de formació i homologació a la web de salut pública de la Generalitat de Catalunya.
Tràmits
- Sol·licitud d'autorització sanitària per establiments de tatuatges, pírcing o micropigmentació
- Comunicació de la modificació de la persona aplicadora en establiments de tatuatges, pírcing o micropigmentació
Legislació Vigent
- Decret 90/2008, de 22 d'abril, pel qual es regulen les pràctiques de tatuatge, micropigmentació i pírcing, així com els requisits higienicosanitaris que han de complir els establiments on es realitzen aquestes pràctiques
- RESOLUCIÓ SSS/1886/2002, de 7 de març, per la qual s'eximeixen determinades titulacions professionals de la realització dels cursos de formació per a aplicadors de tatuatges i/o pírcing que preveu el Decret 28/2001, de 23 de gener.
- RESOLUCIÓ SSS/709/2004, de 3 de març, per la qual s'eximeixen els tècnics/ques superiors en estètica de la realització dels cursos de formació per a aplicadors de tatuatges i/o pírcings que preveu el Decret 28/2001, de 23 de gener, pel qual s'estableixen