Seguretat alimentària
Els titulars dels establiments són els responsables de complir les normes i portar a terme els autocontrols per garantir la seguretat i higiene en els aliments.
L’Ajuntament ha de vetllar perquè els operadors alimentaris en l’àmbit minorista compleixin la normativa vigent i així garanteixin la innocuïtat i salubritat dels aliments elaborats i/o comercialitzats a la ciutat. Per això es realitza el control sanitari a establiments alimentaris minoristes, mercats municipals i de restauració col·lectiva (bars, restaurants i establiments alimentaris de caràcter temporal com fires i altres esdeveniments ocasionals).
Per això es realitza el control sanitari a establiments alimentaris minoristes, mercats municipals i de restauració col·lectiva (bars, restaurants i establiments alimentaris de caràcter temporal com fires i altres esdeveniments ocasionals).
També s’intervé en casos d'alertes, toxiinfeccions alimentàries i es respon a les denúncies que fan arribar els ciutadans, mitjançant sol·licitud general a l’OAC, tant de productes com d'establiments alimentaris amb coordinació amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya.
Us pot interessar...
- Gestiones o vols obrir un establiment alimentari, hi treballes? Ets client i vols saber com es gestiona el risc dels aliments en els establiments. En aquest enllaç trobaràs tota la informació a la web de l'Escola Oberta de Salut
- En aquest altre enllaç pots accedir al curs virtual de formació que posem a disposició dels titulars i personal dels establiments alimentaris un curs. Dona’t d’alta i comprova els teus coneixements en gestió del risc.
- Per garantir que els productes que es troben a la disposició dels consumidors són segurs i no presenten riscos per a la salut existeix un sistema coordinat d'alertes alimentàries, dissenyat en forma de xarxes, per poder mantenir una constant vigilància davant de qualsevol risc o incidència que, relacionat amb els aliments, pugui afectar la salut dels consumidors. Consulta a la web de l’ACSA les alertes vigents.
Tràmits
- Memòria Sanitària unificada pels establiments del sector alimentari o aliments de venda al públic
- Memòria Sanitària per venda no sedentària, food truck
Legislació